Vágólapra másolva!
A vasárnapi bajnoki mérkőzésen megsérült Sergio Busquets játékára pár hétig nem számíthat az FC Barcelona labdarúgócsapata.

A vasárnapi bajnoki mérkőzésen megsérült Sergio Busquets játékára pár hétig nem számíthat az FC Barcelona labdarúgócsapata.

A katalán együttes a honlapján közölte a hétfői orvosi vizsgálatok eredményét, amely szerint a csapatkapitány bal bokájában megrándult a szalag. Lehetséges visszatérésének időpontját nem adták meg, a spanyol sportsajtó azonban - hasonló esetekre hivatkozva - két-három hetes kényszerű kihagyásról számolt be.

Sergio Busquets (jobbra) a Barcelona csapatkapitánya Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A spanyol bajnokságban éllovas Barcelona vasárnap a La Liga 20. fordulójában a Sevillát fogadta - és győzte le 3-0-ra -, Busquets viszont már a mérkőzés elején megsérült, a hetedik percben Franck Kessie váltotta. A csapatkapitány a most zajló idényben is alapembernek számít, az együttes 31 tétmeccséből 27 találkozón pályára lépett, többségén kezdőként.

A Barcelona a közelmúltban egy másik kulcsemberét is elveszítette sérülés miatt, Ousmane Dembélé a hónap végén játszhat ismét.

A katalán gárdának a vasárnapi bajnoki fellépés után - amikor a Villarrealhoz látogat - az Európa-ligában lesz jelenése: a tizenhat közé jutásért sorra kerülő párharc első felvonásán a Manchester Unitedet fogadja jövő csütörtökön. A manchesteri visszavágóra egy héttel később kerül sor, míg a nemzetközi kupameccsek között a Cádizt látja vendégül.