Ronaldinho fia apja példáját követheti

(SP)CHINA-HAIMEN-SOCCER-RONALDINHO-SON-JOAO MENDES(CN) se Horizontal
(190421) -- HAIMEN, April 21, 2019 (Xinhua) -- Joao Mendes of Brazil Cruzeirio Esporte Clube is seen before a match against South Korea Musan Middle School in Haimen, east China's Jiangsu Province, on April 21, 2019. The 14-year-old son of Ronaldinho, Joao Mendes, participates the 8th Zhongnan Codion Cup International Campus Football Invitation Tournament. (Xinhua/Yang Lei) (Photo by XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
A legendás brazil focista, az aranylabdás Ronaldinho 17 éves fia, Joao Mendes a Barcelonához igazolt.

Arra még biztosan várni kell, hogy a nagyok között szerepelhessen, de a teljes nevén Joao de Assis Moreira a klub kötelékébe került, miután januárban próbajátékon vett részt a csapatnál.

A 17 éves tehetség korábban a brazil Cruzerio focistája volt, de ott szerződést bontott. Joao is ismer pár cselt, de nem azonos poszton játszik édesapjával, ő inkább a támadósorban, a kapu előtt érzi jól magát.

Joao Mendes nagy lehetőséget kapott Forrás: Origo

„Soha nem felejtettem el a Barcelonát, mindig velem van. Most pedig, hogy a fiam is ott szerepel, ez még inkább igaz" – mondta a büszke apa, akinek a fia egyelőre a legendás La Masia akadémia csapataiban szerepel majd, ahonnan többek között olyan tehetségek kerültek ki, mint Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi vagy éppen Gavi.

Ronaldinho korábban 207 meccset focizott Barcelona-mezben, 94 gólt lőtt és adott 70 gólpasszt is. Nyert két bajnoki címet, Bajnokok Ligáját, 2005-ben pedig aranylabdás lett.