Vágólapra másolva!
A 92-szeres bolgár válogatott labdarúgó, Kraszimir Balakov a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtező előtt Marco Rossi együtteséről is elmondta a véleményét a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Az 1994-es világbajnokságon a hazája válogatottját negyedik helyig segítő középpályásnak korábban Lisztes Krisztián és Szabics Imre is volt a csapattársa. Mostanában gyakran golfozással tölti a szabadidejét, de már aktív pályafutása során is űzte azt a sportágat a mentális feltöltődése miatt.

A hétfői Európa-bajnoki selejtező előtt elárulta, a két csapat legutóbbi mérkőzésén (a 2020-as Eb pótselejtezőjén) megérdemelten nyert a magyar válogatott, amely jelenleg is jócskán a bolgár együttes előtt jár. Ezzel együtt Balakov reméli, sikerül megnehezítenie a bolgároknak az ellenfél dolgát a Puskás Arénában.

Ugyanakkor számunkra nagyon fontos, hogy sikeresen rajtoljunk az Eb-selejtező-sorozaton, és lehetőleg pontokkal távozzunk Budapestről."

Kraszimir Balakov és Lisztes Krisztián a Stuttgartban csapattársak voltak Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Weissbrod

A bolgár futball lemaradásáról Balakov elmondta, nem fektetett bele az ország eleget az infrastruktúrába és a fiatal tehetségek felnevelésébe, így ugyan vannak tehetséges fiatal játékosaik, de nincs olyan kiemelkedő generációjuk, mint annak idején.
„[Bulgária] egy fillért sem fektetett a futballba. Ezért nincs olyan bázisunk, mint ami önöknél megvan. És ha nincs meg az alap, akkor nehéz építkezni. Az infrastrukturális fejlesztés szerepét nem lehet elvitatni, a jelentősége rendkívül fontos a modern futball további fejlődése szempontjából."

Balakov szép szavakkal illette Szoboszlai Dominikot is Fotó: Polyák Attila - Origo

A bolgár fociválogatott nyártól ismét edzőként dolgozó legendája Marco Rossi együtteséről is elmondta a véleményét.
„Hihetetlen volt, amikor [a magyar válogatott] megvetette a lábát az európai elitben, a Nemzetek Ligája A divíziójában. És most már többé-kevésbé rendszeresen hozza az eredményeket.

– nyilatkozta Balakov, majd rátért Szoboszlai Dominikra is. –