Sallai Roland nyáron klubot és országot is válthat

Magyarország - Észtország, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülési mérkőzés, magyar válogatott, labdarúgás, foci, Puskás Aréna, 2023.03.23.
Sallai Roland lő kapura
Vágólapra másolva!
A Freiburg negyedik helyen áll a német bajnokságban, Sallai Rolandnak azonban nincs állandó helye a kezdőcsapatban, amit édesapja, Sallai Tibor szerint fia egyre nehezebben visel.

"A fiam boldogan érkezett haza Németországból, mert végre pályára léphetett" - mondta a Metropolnak Sallai Tibor. "Freiburgi klubedzője, Christian Streich tudja, hogy Roland nyáron várhatóan az olasz bajnokságba szerződik, szerintem ezért nem játszatta őt a legutóbbi két Bundesliga-meccsen. Ehhez Roland nem szokott hozzá, a játék hiányzott neki."

Sallai Roland az észtek elleni meccsen Fotó: Polyák Attila - Origo

Sallai Tibor 2020 őszén együtt nézte bátyjával, a Mészöly Kálmán, Mezey György-féle válogatott jobbhátvédjével, Sándorral azt a meccset, amikor a magyar csapat 3-1-re verte Bulgáriát Szófiában.

"Akkor nem sokan fogadtak Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának sikerére. Az azóta eltelt két és fél év során válogatottunk komoly nevet szerzett magának, de egy kicsit tartok attól, nehogy ez a jogos elismertség terhet helyezzen a vállakra."

Ami Sallai Roland szerepkörét illeti, Sándor beszélt Rossi kapitánnyal, akit arra igyekezett rávenni, hogy „szabadon futó" posztot jelöljön ki számára.

"Ismerem az unokaöcsémet, ha egy akciónál van három lehetősége, a legjobbat választja, kiváló a lövőtechnikája, a védekezésben, labdaszerzésben is jeles."