Eb 2024: a bolgárok szövetségi kapitánya szerint taktikailag magas szinten vannak a magyarok

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.26. 19:16
null
Krsztajics bízik a fiatal játékosaiban (Fotó: Árvai Károly)
Marco Rossi és Szoboszlai Dominik után a bolgár válogatott szövetségi kapitánya, Mladen Krsztajics is megtartotta a sajtótájékoztatóját a Magyarország–Bulgária Európa-bajnoki selejtező előtt, amelyen az újságírói kérdésekre válaszolt.

„Nehéz és kemény meccset játszottunk Montenegróval, emiatt a fiúk eléggé kifáradtak – kezdte a sajtótájékoztatón Mladen Krsztajics, Bulgária szerb szövetségi kapitánya. – Volt két napunk kipihenni a mérkőzést, úgy gondolom, hogy ez sikerült.”

Krsztajics a magyarok taktikai képzettségéről is beszélt: „Nagyon magas szinten vannak taktikailag, emellett fizikailag is erősek”.

„A mi csapatunk készen áll a mérkőzésre és fontos, hogy elfelejtsük a pénteki találkozót. Motiváltak vagyunk, ugyanakkor tudjuk, hogy lesznek hibáink, de ez benne van.”

Komoly gondokkal küzd a bolgár válogatott, több fontos játékosuk is kidőlt, ezt Krsztajics is kiemelte: „Nem állunk jól, változtatni kellett a kereten, ennek ellenére bízom a fiataljainkban, akik meg akarják mutatni, hogy egy nagyon erős magyar válogatott ellen is helyt tudnak állni”.

A meccstervével kapcsolatban Krsztajics annyit árult el, hogy van egy esetleges B-tervük, ugyanakkor a korai eredménytől függ, hogy a győzelemre játszanak-e, vagy elég lesz nekik a döntetlen.

„Azt érzem, hogy nem érdemeltünk vereséget Montenegró ellen, ezen a találkozón pedig mindent beleadunk a játékosokkal és a stábbal is, hogy ne hagyjuk el vesztesen a pályát” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Ilija Gruev, a Werder Bremen futballistája arról beszélt, hogy a magyar válogatott magját a Bundesliga-játékosok alkotják, akik kiváló labdarúgók és a magyar csapat erősségei.

EB-SELEJTEZŐ, A G-CSOPORT MÁRCIUSI PROGRAMJA, EDDIGI EREDMÉNYEI
Március 24., péntek

Bulgária–Montenegró 0–1(0–0)
Razgrad.G:Krsztovics (70.)
Szerbia–Litvánia 2–0(1–0)
Belgrád. G:Tadics (16.), Vlahovics (53.)
Szabadnapos:Magyarország

Március 27., hétfő
Magyarország–Bulgária
Montenegró–Szerbia
Szabadnapos: Litvánia

A MAGYAR VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE A MÁRCIUSI MECCSEKRE
KAPUSOK: Demjén Patrik
(Zalaegerszegi TE FC),Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Hegyi Krisztián(West Ham United – Anglia)
VÉDŐK: Balogh Botond(Parma – Olaszország),Botka Endre(Ferencvárosi TC),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Mocsi Attila(Zalaegerszegi TE FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Ferenczi János(Debreceni VSC),Kalmár Zsolt(Dunaszerdahelyi AC 1904 – Szlovákia),Kerkez Milos(AZ – Hollandia),Kleinheisler László(Panathinaikosz – Görögország),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Vécsei Bálint(Ferencvárosi TC)
TÁMADÓK:Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Csoboth Kevin(Újpest FC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Németh András(Hamburger SV – Németország),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Varga Barnabás(Paksi FC)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

A BOLGÁR KERET
KAPUSOK:
Szvetoszlav Vucov(Szlavija Szófia),Daniel Naumov(CSZKA 1948),Ivan Gyulgerov(Cserno More)
VÉDŐK: Petko Hrisztov(Venezia – Olaszország),Plamen Galabov(Maccabi Netanya – Izrael),Hrisztijan Petrov(CSZKA Szófia),Valentin Antov(Monza – Olaszország),Ivajlo Markov(Podbeskidzie Bielsko-Biala – Lengyelország), Viktor Popov(Cserno More)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Joan Sztojanov(Szekcia Nesz Ciona – Izrael),Ivan Jordanov(Szpartak Varna),Marin Petkov(Levszki Szófia),Janisz Karabeljov(Kisvárda – Magyarország),Ilija Gruev(Werder Bremen – Németország),Sztaniszlav Sopov(CSZKA Szófia),Filip Krasztev(Levszki Szófia),Ilian Iliev(Apollon Limassol – Ciprus),Nikola Iliev(Internazionale – Olaszország)
TÁMADÓK:Radoszlav Kirilov(CSZKA 1948),Georgi Ruszev(CSZKA 1948),Szpasz Delev(Ludogorec),Kiril Deszpodov(Ludogorec),Martin Mincsev(Sparta Praha – Csehország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Mladen Krsztajics(szerb)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik