Férfi kézi NB I: jön a döntő első mérkőzése, a Szeged a Veszprémet fogadja

Vágólapra másolva!
2023.06.02. 10:34
null
Nagy csata várható (Fotó: Földi Imre)
Pénteken jön a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzése, az OTP Bank-Pick Szeged a Telekom Veszprémet fogadja.

 

Persze a bajnoki döntő mindig az idény legfontosabb meccse hazánkban, de most úgy alakult, hogy két legjobb férfi kézilabdacsapatunk, a címvédő OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém számára egyaránt ez az összecsapás maradt az egyetlen esély arra, hogy megmentsék ezt az évadot.

A nyáron távozó Juan Carlos Pastor utoljára dobhat nagyot Szegeden, ráadásul a gárdának is nagy lehetőség ez, hiszen a következő minden bizonnyal átmeneti idény lesz átmeneti edzővel, és ehhez szabott elvárással. Az elmúlt egy évben nem ment jól a gárdának, a kulcsjátékos Bánhidi Bencének a dereka miatt több időt kellett kihagynia, de a bajnoki finálén minden bizonnyal ott lesz, kérdés, mennyire kíméli őt a spanyol edző. És az is biztos, hogy a helyét átvevő, az egy éve bajnoki címet érő gólt szerző Rosta Miklósra ezúttal már kiemelten figyelnek a veszprémi védők.

Az Építőknél a Szeged elleni BL-eufória után Kielcében jött a hideg zuhany, a vártnál simább kiesés, és mivel a Magyar Kupa-győzelem és a BL-negyeddöntő nem elég ahhoz, hogy feledtesse az elúszott kölni négyes döntőt, csak a magyar bajnoki címmel lehetne legalább „nullára kihozni” az idény számadását. Ha az esélyeket nézzük, talán a veszprémiek felé billen a mérleg nyelve, de így volt ez tavaly is (meg azelőtt is), és mindkétszer a Szeged szerezte meg a bajnoki címet, úgyhogy ezúttal is óvatosan kell bánni az esélylatolgatással. Bár a BL-negyeddöntő első meccsén teljesen szétesett a Tisza-parti együttes, az alapszakasz visszavágóján már jelezte, a bajnoki döntő egyáltalán nincs lefutva, ráadásul győzelmével megnyerte az alapszakaszt is. És az első, pénteki meccs eredményét sem vehetjük feltétlenül alapul, mert még az sem jelent semmit, ha Momir Ilics csapata nyer Szegeden – merthogy így történt tavaly is, mégsem tudott élni az előnnyel.

Ráadásul ne feledjük el azt sem, hogy a hazai pályán kezdő Szeged válogatott beállója, Rosta Miklós még gólkirályi címet szerezhet, ugyanis csak héttel van lemaradva az alapszakaszban 153 góllal az élen végző Nagy Bencétől, a Fradi játékosától. Rosta tehát 146-nál jár, ami 5.6-os meccsenkénti átlag, így nem tűnik lehetetlennek, hogy (leg­alább) két találkozó alatt ezt hátrányt ledolgozza.


FÉRFI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
18.15:
OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik