Vágólapra másolva!
Filus Andor, a labdarúgó OTP Bank Ligában ezüstérmes Kecskeméti TE ügyvezetője szerint megmarad az együttes magja a következő idényre is.

"Azt kijelenthetem, hogy a csapat gerince mindenképpen megmarad, ezért komoly lépéseket és erőfeszítéseket tettünk már az ősz folyamán.

- jelentette ki a klub honlapján a sportvezető, aki jelezte, a kölcsönjátékosok között lesznek olyanok, akiket meg tudnak tartani, de olyanok is, akiket nem.

"Természetesen várhatóak érkezők is, így ugyanazzal az elánnal vethetjük bele magunkat a munkába a következő szezonban is, fontos hangsúlyozni, hogy Szabó Istvánnak és stábjának vezetésével"

- mondta.

Szabó István lett az év edzője az OTP Bank Ligában Forrás: MTI/Bús Csaba

Az ezüstéremmel a Konferencia-liga selejtezőjében indul majd a csapat, Filus pedig elárulta, hogy a második fordulóban még a saját otthonában, a Széktói Stadionban fogadhatja ellenfelét a KTE, ugyanakkor továbbjutás esetére más helyszínt kellett keresnie, ez pedig minden bizonnyal Szeged lesz.

"Az NB I-ben komoly szabályoknak kell megfelelni, de amióta feljutottunk, folyamatosan azon dolgoztunk, hogy ezeket a követelményeket teljesítsük.

Sok mindent saját forrásból valósítottunk meg az utóbbi egy évben, ami nem kevés anyagi áldozatvállalással járt a klub számára, ritkaság is ez" - mondta az 1962-ben épült Széktói Stadionról az ügyvezető.

A Kecskemét volt az idei szezon meglepetéscsapata az NB I-ben Forrás: MTI/Bús Csaba

Filus a klub történetének legjobb szerepléséről - korábban ötödik hely volt a KTE csúcsa - közölte, az alapcél az volt, hogy szerezzék meg azt a 38-40 pontot, ami a bennmaradáshoz kell, ezt viszont alaposan sikerült túlteljesíteni, így ez egy arannyal felérő ezüstérem. Az eredménynél is fontosabbnak nevezte, hogy hova jutottak el, azt figyelembe véve, hogy

az NB III-ban még csak 300 néző volt az első meccsükön, a mostani szezon végére pedig eljutottak oda, hogy az utolsó három hazai találkozón már nem nyitottak ki a pénztárak a meccs napján, mert megtelt a Széktói Stadion.

A lila-fehérek a június 21-i sorsoláson kapnak ellenfelet a Konferencia-ligában, melyet a selejtező második fordulójában kezdenek.