Buszsofőrként alkalmazná a spanyol focicsapat a legendás játékosát

fbl Horizontal
Real Betis' Spanish midfielder Joaquin celebrates scoring his team's second goal during the UEFA Europa League, Group C, first leg football match between Real Betis and Ludogorets Razgrad at the Benito Villamarin stadium in Seville on September 15, 2022. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Betis Balompiétől a szezon végén visszavonult a klublegendának számító Joaquín Sánchez, aki azonban akár buszvezetőként is maradhatna a csapat kötelékében.

A sevillaiak 41 éves játékosa a Valencia, a Málaga és a Fiorentina csapatában is megfordult, de a karrierje legnagyobb részét, összesen 17 idényt a Betisben töltötte. Ez idő alatt a csapat ikonikus alakjává vált, olyannyira, hogy könnyek között búcsúztatták el a hétvégén, majd szerdán ez az üzenet fogadta a klub közösségi oldalán:

Ángel Haro klubelnök ezután azonban tisztázta, hogy ezt nem kell komolyan venni. Elárulta, ezzel a humorosnak szánt bejegyzéssel egy több évvel korábbi esetre utaltak, ahol

a nyári edzőtábor során Joaquínt arra biztatták a társai, hogy ő vezesse be a buszt az edzőpálya parkolójába.

Joaquín úgy vonult vissza, hogy

Andoni Zubizarretával holtversenyben a legtöbb (622) meccset játszó labdarúgó lett a LaLiga történetében.

A jobbszélső a Betisben rekordot jelentő 528 összecsapáson szerepelt, és az egyetlen játékos a klub történetében, aki kétszer is megnyerte a nemzeti kupát (2005-ben és 2022-ben).

Joaquín a spanyol válogatottal két világbajnokságon és egy Európa-bajnokságon is szerepelt, de legutóbb 2007-ben viselte a címeres mezt.