Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tülekednek az oroszok az utolsó még nyitva lévő McDonald's-ban - videó!

default user icon
MME
A gyorsétteremlánc úgy döntött, az orosz-ukrán háború miatt nemcsak bezárja Oroszországban az üzleteit, de el is adja minden érdekeltségét. Az utolsó még nyitva lévő McDonald's előtt kilométeres sorok álltak.

A McDonald's már márciusban bezárta az összes éttermét Oroszországban a háború miatt. A vállalat viszont nem állt meg itt, nemrég bejelentették: végleg elhagyják piacuk ezen szegmensét és eladják minden érdekeltségüket.

A vállalat azzal indokolta lépését, hogy az Ukrajnában dúló háború miatt kialakult kiszámíthatatlan működési környezet és az erősödő humanitárius válság nem teszi lehetővé fenntartható üzletvitelük folytatását Oroszországban. Ez nem is csoda, hiszen a bezárások után a cég továbbra is fizette a bérét minden munkatársának, ami havi szinten 50 millió dolláros (18,5 milliárd forintos) költséget jelentett a 850 üzletre és 62 ezer dolgozóra vetítve.

A moszkvai vasútállomáson található gyorsétterem zárt be utolsóként az országban, így aki utoljára szeretett volna enni egy Big Mac-et vagy egy sajtburgert, az itt megtehette - írja az Új Szó. A lehetőséggel pedig olyan sokan éltek, hogy kilométeres sorokat kellett kivárniuk a vásárlóknak.

Az első oroszországi McDonald's egyébként 1990. január 31-én nyílt Moszkvában a Puskin téren. A vállalat hálózatában a mai napig ez számított a világ legnagyobbjának a mintegy 900 férőhelyével.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss