Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 nyári főzelék szezonális zöldségekből, ha spórolnál a kaján

default user icon
MME
Nincs is költséghatékonyabb főzés annál, ha ez ember az alapanyagok nagy részét a kertből szerzi. Szerencsére most a zöldségesnél is jó áron szerezhetünk szezonális zöldséget, ezért nyáron érdemes ezek közül válogatni, ha főzeléket ennénk.

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt.

Márpedig nyáron számtalan szezonális zöldségből válogathatunk! A szerencsésebbek a kertből, míg a többiek a zöldségestől szerzik be a zsenge cukkinit és tököt, az édes paradicsomot, a friss zöldbabot, vajbabot, zöldborsót vagy burgonyát. 

A legtöbb zöldségből könnyedén főzeléket varázsolhatunk. A zöldségek megpucoljuk, nem túl nagy darabokra szeljük, majd kis vajon megfuttatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, ami épp ellepi. Ezt a vizet finoman sózzuk, majd hagyjuk főni a zöldséget. Amikor már majdnem jó, akkor fűszerezzük, s végezetül habarjuk, rántjuk, stauboljuk, egyszóval sűrítjük.

Egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális főzelékrecepteket mutatunk nektek. 

KAPROS CUKKINIFŐZELÉK >>> 

ZÖLDBABFŐZELÉK HÁZI BÉLSZÍNROLÓVAL >>> 

KAPROS TÖKFŐZELÉK VIRSLIVEL >>> 

VAJBABFŐZELÉK SAJTTAL TÖLTÖTT CSIBEVAGDALTTAL >>> 

EGYSZERŰ TEJFÖLÖS KRUMPLIFŐZELÉK >>> 

FINOMFŐZELÉK >>> 

BORSÓFŐZELÉK GLUTÉNMENTESEN >>> 

Még több receptválogatás:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss