Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 egészséges nass, ha valami édesre vágysz fogyókúra alatt

default user icon
MME
Minden fogyókúra vagy diéta kihívás, ha édesszájú vagy. Jó hír, hogy mégsem kell lemondanod a desszertekről, hiszen vannak olyan édességek, amelyeket bátran fogyaszthatsz, ha valami finomságra vágysz.

Az édes ízről nehéz lemondani, és nem is kell, hiszen ha azt szeretnéd, hogy a fogyókúra ne csak ideig-óráig tartó fellángolás legyen, hanem egy fenntartható életmód, akkor semmit sem szabad megvonni magadtól – így természetesen a desszertet sem. Ezt legegyszerűbben úgy teheted meg, ha táplálóbb, alacsonyabb kalória- és magas fehérjetartalmú, természetesen édes ételekre cseréled a cukros süteményeket, pékárukat. 

Mutatjuk a legjobb "desszertcseréket"!

Fagylalt helyett: kókuszos joghurt gyümölcsökkel és dióval

Ha fagylaltra vágysz, van egy egészséges alternatíva, amely nemcsak finom, hanem egészséges is: egy kis doboz kókuszos vagy natúr joghurthoz adj néhány szem diót és bogyós gyümölcsöket. Ez az édes, laktató finomság meglepően tápláló, miközben az édességéhséget is remekül csillapítja. Ha szereted a sorbeteket, készítd el a kedvencünket: turmixolj össze egy fagyasztott banánt tejjel és máris kész a kényeztető, hozzáadott cukor nélküli édesség.

Cupcakes helyett: mandulalisztes muffin

A díszes kalóriabombákat nagyon szórakoztató elkészíteni és még szórakoztatóbb enni. Ám amikor okosabb döntéseket hozol a fogyás érdekében, itt az idő, hogy lemondj az ilyen édességekről és készíts egy egyszerű gyümölcsös muffint mandulaliszttel. 

Gumicukor helyett: datolya

Ha gumicukorkára vágysz, íme az egészséges alternatíva: fogj néhány datolyát, és kend meg (vagy töltsd meg) mogyoróvajjal. A végeredmény egy édes, rágós kombó, ami laktató és finom. A datolya tele van antioxidánsokkal és rostokkal, így nagyon egészséges választás desszertnek vagy snacknek. A rostok telítenek, így a farkaséhség könnyen elkerülhető.

Klasszikus gofri sziruppal helyett: teljes kiőrlésű gofri mogyoróvajjal

Ahelyett, hogy klasszikus gofrit készítenél, ami vajban és juharszirupban tocsog, készíts inkább teljes kiőrlésű gofrit és mogyoróvajat kenj a tetejére.  Egy adag bogyós gyümölccsel teheted még ízletesebbé a csemegét. Tökéletes reggeli, tökéletes desszert!

Tejcsokoládé helyett: étcsokoládé

Ha hajlamos vagy befalni egy tábla csokit, amikor rád tör az édesség utáni vágy, egyszerűen cseréld le a tejcsokit legalább 70%-os kakaótartalmú csokira, ami kevesebb hozzáadott cukrot és több antioxidánst tartalmaz. Egyél egy keveset étkezés után, vagy fogyaszd dióval uzsonnára!

Tejes turmix helyett: smoothie


Végül, de nem utolsósorban, hagyd el a tejes turmixokat, és keverj inkább egy finom smoothie-t! A turmix tejterméket tartalmaz, általában tejet vagy joghurtot, ellenben a smoothie színtisztán növényi alapanyagokból készül, vízzel. A smoothie-ba tehetsz fehérjeport, zöldségeket, gyümölcsöket, mogyoróvajat is akár, a lényeg, hogy egész napra energiát ad és csillapítja az édes ízek utáni vágyadat.

Ajánljuk még:

 


 

 

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss