Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom fogások ebédre a nagyszombat előtti hajrá hétvégéjére

default user icon
MME
Mához egy hétre bizony már húsvét ünnepének előnapját, nagyszombatot töltjük, ami annyit tesz, hogy ez az utolsó hétvégénk, amit a laktató lakomák és locsolkodók nélkül tölthetünk. Ezért legyünk kegyesek a gyomrunkhoz, és készítsük fel a melóra ezzel a kímélő dupla menüsorral, hogy ne legyen gond a töltött tojás, a sonka, a kalács és az összes többi finomság elfogyasztásával, mert a végén még sértődés lesz belőle.

Ha nem követed a 40 napos böjtöt, akkor egy könnyedebb hétvégi ebédet igazán megérdemel a gyomrod a húsvéti lakomák előtt. A legtöbb ember csak akkor kap észbe, amikor már túlteng a sav, puffad, vagy egyéb gyomorpanaszok gyötrik a nagyobb ünnepi lakomák után. Valljuk be, hogy ez azért könnyen elkerülhető úgy, hogy pici mértékletességet tartunk, na meg ha a húsvét előtti hétvégén mellőzzük a nehezebb fogásokat, és felkészítjük a gyomrunkat a hamarosan érkező kajadömpingre. Következő dupla menüsorunk elkészítésénél ezeket a szempontokat vettük figyelembe.

„A" menü

GYORS TAVASZI MINESTRONE >>> 

 

KÍNAIKEL-SALÁTA CSIRKEMELLEL >>> 

 

ZSERBÓGOLYÓ >>> 

 

„B" menü

KARFIOLKRÉMLEVES POFONEGYSZERŰEN >>> 

 

PARADICSOMOS-RICOTTÁS TÉSZTA - 5 HOZZÁVALÓBÓL >>> 

 

DARÁLÓS KEKSZ, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI >>> 

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss