Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citrom és fokhagyma: ezzel a filléres házi csodaszerrel búcsút inthetsz a meszesedésnek

default user icon
MME
A citrom és a fokhagyma külön-külön is valóságos csodaszer, de ha együttesen alkalmazzuk őket, akkor nagyon komoly egészsgügyi problémákat előzhetünk meg, vagy éppen a fennállókat orvosolhatjuk is vele. Íme a gyógylikőr receptje, ami érszűkületre, meszesedésre, izületi fájdalmakra csodálatos természetes gyógyír lehet!

A fokhagyma erős antibiotikus hatású allicint, A-, B-, és C-vitamint, ásványi sókat tartalmaz. Fertőtlenítő, gyulladás- és vérnyomáscsökkentő, vértisztító tulajdonságú, a citrom a benne lévő pektin miatt kiválóan hat a vér koleszterinszintjére, C-vitamin tartalma miatt kedvező hatással van immunrendszerünkre, segít növelni a fehérvérsejtek számát, és fokozza működésüket. Tehát külön-külön is valóságos csodaszerek, de vajon mit tudhatnak ketten együtt? A balkonláda.hu cikke szerint szinte mindent! "Ha a szívkoszorúerek, az agyi erek beszűkültek, vagy egyéb helyeken meszesedés van, igyunk egy kupicányit minden nap az alábbi recept alapján készített likőrből!" 

Citromos fokhagymaital hozzávalói (1 literhez):

30 gerezd nagyobb méretű bio-fokhagyma,
5 db egész kezeletlen citrom
1 liter víz


Elkészítése:

  1. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és felaprítjuk.
  2. A citromot alapos mosás után héjával együtt apróra vágjuk, majd mixerben összedaráljuk a fokhagymával.
  3. 1 liter vizet felforralunk, majd a mixerben lévő összedarált masszához öntjük, összekeverjük, és még melegen szitán átszűrjük. Arra figyeljünk, hogy a fémmel ne érintkezzen! Lecsöpögtethetjük, üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
  4. A napi egy kupica „likőr” főétkezés előtt vagy után fogyasztható.

A  fokhagymás citromital fogyasztása kúraszerűen 3 hétig ajánlott, utána tartsunk 8 nap szünetet, majd újabb 3 hétig fogyasszuk. Az eredmény már 2 hét után jelentkezik.

A portál arra figyelmeztet: egyes véralvadás-gátlók és vérnyomás-csökkentők lebontását gátolja, hatását közömbösítheti, ezért aki ilyen gyógyszert szed, csakis a kezelőorvosa hozzájárulásával fogyassza!

"Ilyet én is szoktam csinálni, csak mi reggel-este iszunk 1-1 kupicával belőle. A férjemnek a laboreredményei rendbe jöttek tőle. pl. a májfunkció (GPT, GOT, Gamma GT) és a triglicerid szintje a kúra előtt nagyon magas volt, a kúra után pedig értékhatáron belül volt minden. Én bizonyítani tudom, hogy valóban használt" - írj az egyik olvasó a balkonláda.hu-n. „Apukám évekig itta. Soha még csak meg sem fázott. Nagyon jó cucc.” - írja egy másik.

A tapasztalatok alapján tehát valóban működik, érdemes tenni egy próbát, veszteni valója senkinek nincs!

Ezek is érdekelhetnek

Friss