Videó: így lett négy nap alatt koncerthelyszínből futballpálya a BL-döntő stadionja

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 19:15
null
A Stade de France új gyepe 500 tekercsben érkezett meg Spanyolországból Párizsba, és csak csütörtökön fejezték be a lerakását (Fotó: Getty Images)
A Telegraph számolt be róla, hogy vasárnap még telt házas, 97 ezres koncertet adott az 1981-ben alapított francia pop-rock banda, az Indochine az idei Bajnokok Ligája-döntő helyszínéül szolgáló Stade de France-ban, amelynek új gyepe csak csütörtökön nyerte el végleges formáját. A pálya 500 tekercsben a héten érkezett meg Spanyolországból Párizsba. Timelapse-videón a hihetetlen átalakulás.

A Liverpool sajtótájékoztatóján Jürgen Klopp is szót ejtett a Stade de France nemrég lefektetett gyepéről.

„Általában, ha a pálya újnak tűnik, az jó hír. Az újítás azonban tegnap derült ki, ami nem a legideálisabb, de a terveknek megfelelően normál edzést fogunk tartani. Valaki úgy gondolta, jó ötlet lenne új pályát létrehozni a meccs előtti napon. Érdekes ötlet, de nem ölte meg a hangulatomat. Mindkét csapat számára ugyanazok a körülmények” – vélekedett Jürgen Klopp, aki a kérdések megválaszolása után levezényelte a liverpooliak utolsó edzését a döntő előtt, így testközelből is szemügyre vehette az új gyepet.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
21.00:
Liverpool (angol)–Real Madrid (spanyol), Saint-Denis (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik