Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron az elmúlt napokan Erdélyben járt. A világklasszis magyar vívó Kolozsváron és Nagyváradon a sportág helyi fiataljaival edzett és a Nemzeti Tehetsg Központ tehetséggondozó programjait népszerűsítette.

A 32 éves vívó kolozsvári élményeiről ezt írta:

"Elsőnek Kolozsvárra érkeztünk meg a Nemzeti Tehetség Központ vezetőjével Lantos Krisztinával és a csapattal.
Egyrészt azért, hogy ott is népszerűsítsük az NTK tehetséggondozó programjait, másrész pedig levetítettük a rólam készült dokumentumfilmet, az Egy mindenkiértet.

Szilágyi Áron Kolozsváron járt Forrás: Szilágyi Áron, Facebook

Sűrűre szabott nap volt, rengeteg találkozót szerveztek nekünk, érdekes beszélgetéseket folytattam és nagy meglepetésemre Böjte Csaba testvérrel is eltölthettem egy kellemes ebédet.

Nagyon hálás vagyok a vendégszeretetért, a vetítés után kicsit meg is voltam illetődve, amikor százával zúdultak ránk a jobbnál jobb kérdések.
Köszönöm a fogadtatást és lenyűgöző programokat!"

Kolozsvár után Szilágyi Áron egy olyan város felé vette az irányt, ahol korában még nem járt. Nagyváradon is nagy szeretettel fogadták őt:

Második állomás Nagyvárad!
A fárasztó, de egyben örömteli kolozsvári nap ellenére izgatottan vágtam neki a Nagyváradra vezető útnak, ugyanis még nem volt alkalmam eljutni oda.

Szilágyi Áron először járt Nagyváradon Forrás: Szilágyi Áron, Facebook

A fogadtatás itt is remek volt és nagyon boldog voltam, hogy megismerhettem az ottani vívókat és a sportminiszterrel Novák Eduárddal is volt alkalmam egy jót beszélgetni.

A következő állomás az Ady Endre Elméleti Líceum díszterme volt, ahol a kíváncsi diákok kérdéseikkel bombáztak.
A vetítést itt is kitörő örömmel fogadták a jelenlévők, a közönségtalálkozó után pedig elindultunk hazafele.
Így zárult az erdélyi utam, amely örök élmény marad számomra!

Szilágyi Áron fantasztikus formában vív a tavasszal, Budapesten és Padovában is rangos világkupát nyert, így nagy reményekkel várhatja a nyári kairói világbajnokságot. Ez az utolsó egyéni cím, ami még hiányzik pályafutásában.