Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka karrierje talán utolsó nagy feladatára összpontosít - bár nincs kizárva, hogy még a 2024-es párizsi olimpián is láthatjuk -, hogy megszerezze világversenyen a századik érmét. Rengetegen szorítanak neki, hogy összejöjjön ez akár most, a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságon - köztük van édesapja, Hosszú István is, aki arról beszélt, szerinte lánya álma akár az Eb-n is valóra válhat.

A háromszoros ötkarikás bajnok a tavalyi tokiói olimpia után elárulta, hogy élete nem csak az úszás körül forog, már a hazai vb-re is menyasszonyként készült. Pályafutása lezárásának közeledtét pedig jelzik az Instagramon megosztott fotói is, amelyek már nem mind az úszásról szólnak - írja a Blikk.

A nosztalgiázás is a csodás karrier lassú befejezésére utalhat. A 33 éves Hosszút így is nagy cél motiválja még.

Eddig 96 érmet szerzett világversenyeken, nincs olyan messze a százas álomhatár. Az Eb-n kedvence, a 400 méter vegyesúszás mellett másik két egyéni számában és a váltóval is éremesélyes, így akár már Rómában teljesülhet a vágya.

Kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnoknak persze szorít a családja - a büszke édesapa reméli, hogy nem is eredménytelenül.

Hosszú Katinka a 100. éremre hajt Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Természetesen mi nagyon drukkolunk Katinkának, hogy sikerüljön a célja, a száz érem, nagy dolog lenne – mondta a lap érdeklődésére Hosszú István. - Bár mostanában

de a következő napokban igyekszünk kiszurkolni minél több érmet."

Az úszók kapitánya szerint minden esélye megvan Katinkának, hogy akár négy éremmel zárja a római viadalt.

"Nemcsak érmekről, hanem akár aranyérem esélyről is beszélhetünk Katinka kapcsán, hiszen a budapesti vb-n 400 vegyesen a döntőben egyedüli európaiként lett negyedik, tavaly pedig a szintén hazai Eb-n egy arany, egy ezüst, egy bronzzal zárt.

Mindhárom egyéni számában éremesélyes, ahogy rögtön az első nap a váltóval is, nem lehetetlen, hogy összejön a 100. érem. Márpedig az egyedülálló lenne a világon!"

– mondta Sós Csaba szövetségi kapitány.

Hosszú a 4x200-as női gyorsváltóval már a nyitónapon dobogóért küzdhet, míg egyéni számai közül a 400 vegyes döntőjére szombaton, a 200 vegyesére hétfőn, a 200 pillangóéra pedig kedden kerül sor. Ha összejön a 100 érem, könnyen lehet, hogy a római Eb-n drukkolhatunk utoljára neki.

Eb után jöhet a lagzi

Hosszú edzője és vőlegénye, Gelencsér Máté januárban kérte meg az olimpiai bajnok kezét, klasszisunk a budapesti vb előtt pedig azt is elárulta, hogy az Eb után össze is házasodnak.

– mondta Hosszú, aki azt sem tagadta, nagy vágya, hogy anya lehessen, szeretne családot alapítani.