Kane az utolsó percben mentett pontot a Spursnek a Chelsea ellen

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 17:20
null
Kane lett a Spurs hőse (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2. fordulójában a Chelsea 2–2-es döntetlent játszott a Tottenhammel.

 

ANGOL PREMIER LEAGUE
2. FORDULÓ

CHELSEA–TOTTENHAM 2–2 (1–0)
London,
Stamford Bridge. Vezette: A. Taylor
Chelsea: É. Mendy – R. James, T. Silva, Koulibaly – Loftus-Cheek, Kanté (Gallagher, 85.), Jorginho (Azpilicueta, 73.), Cucurella – Mount, Havertz (Broja, 89.) – Sterling (Pulisic, 85.). Menedzser: Thomas Tuchel
Tottenham: Lloris – Romero, Dier, B. Davies – Emerson (Lucas Moura, 82.), Bentancur (Bissouma, 80.), Höjbjerg, Sessegnon (Richarlison, 57.) – Kulusevski, Szon Hung Min (Perisic, 80.) – Kane. Menedzser: Antonio Conte
Gólszerző: Koulibaly (19.), R. James (77.), ill. Höjbjerg (68.), Kane (90+6.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A londoni derbi első félidejében remekül futballozott a Chelsea. Folyamatosan az ellenfél térfelén rohanta le a Tottenhamet, amelynek a labda megtartása és kihozatala is nagy gondot jelentett. A 19. percben egy szöglet után szerzett vezetést a hazai csapat: Marc Cucurella beadásából csodálatos kapáslövéssel vette be Lloris kapuját Kalidou Koulibaly. 1–0

Az első játékrészben a Tottenhamnek csupán egy helyzetet sikerült kidolgoznia: Ryan Sessegnon került Mendyvel szembe, aki remekül hárította a szélső védő próbálkozását. A fordulást követően előbb Raheem Sterling duplázhatta volna meg a Chelsea előnyét, majd fél perccel később Kane egyenlíthetett volna – utóbbi tiszta gólhelyzetben vezethette Mendyre, ám tizenhatról még a kaput sem találta el.

Végül a semmiből csak összejött az egyenlítő gól: Pierre-Emile Höjbjerg remek lapos lövést eresztett meg a tizenhatos vonaláról, a labda a jobb alsóban kötött ki. 1–1

A menedzserek összebalhéztak az oldalvonalnál, Thomas Tuchel szerint ugyanis a Spurs szabálytalanul szerzett labdát a gól előtt. Contét ez nem nagyon izgatta, egyszerűen Tuchel arca előtt ünnepelte meg a találatot.

A Chelsea hajtott a győzelemért, s a 77. percben újra előnybe került: Kanté labdaszerzése után Sterling a tizenhatosnál önzetlenül letette Reece Jamesnek, aki higgadtan lőtt a kapuba az elvetődő Lloris fölött. 2–1

Ekkor sokan talán elkönyvelték a „kékek” sikerét, ám a 96. percben jött a dráma: a csereként beálló Perisic szögletéből Harry Kane a hosszú alsóba csúsztatott, egy pontot megmentve a Spursnek. 2–2

A lefújás után mindkét menedzsert kiállította a játékvezető, miután szét kellett választani őket az igencsak heves kézfogásnál.


A VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓT IDE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

A mérkőzés után mindkét menedzsert kiállította a játékvezető, miután szét kellett választani őket az igencsak heves kézfogásnál.

90+7. perc: ITT A VÉGE, DÖNTETLEN A DERBIN!

90+6. perc: DRÁMA A STAMFORD BRIDGE-EN! Perisic szögletére remekül érkezett Harry Kane, s nagyszerűen csúsztatott a jobb alsóba! 2–2

90+4. perc: óriási bravúr Mendytől! Dier fejelt a szögletet követően, a Chelsea kapusa elképesztő védést mutatott be.

90+4. perc: Perisic kapura tekerte, de nem lett veszélyes. A kipattanót Bissouma rúgta vissza, fölé ment.

90+3. perc: James szabálytalakodott Kane-nel szemben, veszélyes helyről jöhet szabadrúgással a Spurs.

90. perc: hat perc a hosszabbítás.

89. perc: Havertz is lejön, Broja kap pár percet.

86. perc: Havertz sárgult be.

85. perc: Gallagher majdnem gólpasszal mutatkozott be: Mountnak passzolt a tizenhatoson belül, aki egy kicsit célt tévesztett.

85. perc: Kante helyén Gallagher, Sterling helyén Pulisic folytatja.

82. perc: Lucas Moura jött be Emerson helyére.

80. perc: kettőt cserél Antonio Conte: Szon és Bentancur jött le, Perisic és Bissouma állt be.

77. perc: REMEK TÁMADÁS VÉGÉN ÚJRA VEZET A CHELSEA! Ismét az ellenfél térfelén szerzett labdát a Chelsea Kante révén. Sterling a tizenhatosnál önzetlenül letette Reece Jamesnek, aki higgadtan lőtt a kapuba az elvetődő Lloris fölött. 2–1

75. perc: Reece James zseniális beadást mutatott be, Havertz is jó ütemben érkezik, de öt méterről képtelen volt eltalálni a kaput. Marad az 1–1.

73. perc: csere, Azpilicueta állt be Jorginho helyére.

68: perc: ÓRIÁSI BALHÉ, ÉS TOTTENHAM-GÓL! Hojbjerg egy 20 méteres lapos lövéssel kiegyenlítette a mérkőzést, ám a gólöröm közben Conte és Tuchel csaknem összeverekedtek. Hogy mi volt a probléma? A Spurs úgy szerzett labdát, hogy Bentancur igencsak kérdéses szerelést mutatott be Havertzen. Taylor továbbengedte, a Tottenham pedig betalált az ellenakció végén.

67. perc: Sterling cselezget a tizenhatos szélén, majd lágyan löbböli be a labdát. Sajnálatára senki sem érkezett belül.

62. perc: Mendy kapott sárgát időhúzásért.

61. perc: mi maradt ki 2.0?! Egy perc sem telt el, amikor a Spurs került ordító helyzetbe: Harry Kane ugrott ki egy az egyben, viszont a kaput sem találta el a tizenhatosról.

61. perc: mi maradt ki?! Loftus-Cheek maradt teljesen üresen a jobb oldalon, befelé cselezett, majd Sterling elé került a labda – csúnyán főlé vágta tíz méterről.

57. perc: cserél a Spurs: Richarlison áll be Sessegnon helyére.

54. perc: Mount harminc méterről próbálkozott beadással: csúnyán lecsúszott, de így lett veszélyes! Llorisnak kellett a felső léc fölé tolnia a labdát.

53. perc: a Chelsea továbbra is agresszívan letámad az ellenfél téreflén, a Tottenhamnek nehézséget okoz a labda megtartása.

48. perc: Kane ugratta ki Szont, Mendy kicsit elszámolta magát, de a dél-koreai támadó nem találta el igazán jól ballal, kisodródva.

46. perc: indul a második játékrész.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: vége az első félidőnek, egyelőre a Chelsea magabiztosan vezet.

45. perc: három perc a ráadás.

45. perc: perceken keresztül passzolgatott a Chelsea a Spurs térfelén, majd Jorginho kereste egy beadással Loftus-Cheeket. A belőtt labda kissé pontatlan volt, Llorisék ezt megúszták.

41. perc: Jamesnak muszáj volt Szont megállítania a kontránál, a bíró sárga lapot osztott ki neki.

37. perc: nagyszerű labdakihozatalt követően Sterling találta magát a tizenhatos vonalán a labdával. Előbb Jorginhóhoz, majd Mounthoz került a zsuga, aki végül fölé tekert tizennyolc méterről.

32. perc: Kulusevski szabálytalankodott Mounttal szemben, most a bal oldalról próbálkozhat szabadrúgással a hazai csapat.

30. perc: Koulibaly határozott szereléséből meginulhatott egy gyors ellenakcióval a Chelsea, Raheem Sterling tüzelt a tizenhatos sarkáról, de Romero közbelépett.

27. perc: jöhet az ivószünet.

26. perc: a Chelsea teljes mértékben uralja a mérkőzést, a Tottenhamnek a védekezésre kell összpontosítani. Egy szöglet után ismét Koulibaly lőhetett, ezúttal nagyon fölé ment a kísérlete.

22. perc: óriási ziccert rontott el Sessegnon! A Spurs védője egy az egyben találta magát Mendyvel, a Chelsea kapusa parádésan védett.

A gólt IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

19. perc: VEZET A CHELSEA! Marc Cucurella beadásából Kalidou Koulibaly zseniális kapáslövéssel vette be Lloris kapuját. 1–0

19. perc: gyönyörű támadás! Kante passzolt a vonalak között Sterlingnek, aki sarokkal készítette le a labdát Havertznek. A német támadó egyből rászúrta, Lloris óriásit védett.

18. perc: a Chelsea türelmesen adogatott a Spurs térfelén, majd Koulibaly szánta el magát egy távoli lövésre – nem talált kaput.

14. perc: James gurított le Mountnak, az angol válogatott középpályásának beadása viszont nem okozott veszélyt.

13. perc: Sessegnon pakolt oda Luftus-Cheeknek, a Chelsea jöhet szabadrúgással a jobb szélről.

9. perc: Cucurella és Romero ütközött keményen, az argentin védőt ápolni kell.

8. perc: megvan a Chelsea első lövése is: James tekerte középre a labdát, a Spurs védőinek azonban sikerült kifejelni. Cucurella csapott le a kipattanóra, s bal külsővel szúrta rá – az egyik vendég védő remekül blokkolt.

3. perc: jobb oldalról jöhetett szabadrúgással a Tottenham. Szon érdekes megoldást választott – ballal, azaz a gyengébbik lábával tekerte kapura a labdát, azonban jócskán fölé lőtt.

2. perc: Jorginho hibázott óriásit, a középpálya közepén veszítette el a labdát. Kulusevski Szonnak passzolt, a dél-koreai azonban végül nem jutott lövőhelyzetbe.

1. perc: elindult a derbi, a Chelsea indította útjára a labdát.

Antonio Conte ellenfélként tér vissza egykori sikereinek helyszínére (Fotó: AFP)
Antonio Conte ellenfélként tér vissza egykori sikereinek helyszínére (Fotó: AFP)

 

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Conténak biztosan különleges lesz a mai mérkőzés.


Az időjárással nem lesz probléma!


A legutóbbi derbin a Chelsea Thiago Silva és Hakim Zijes találataival 2–0-ra megverte a Spurst.

Mindkét csapat jól kezdte a Premier League új idényét: a Chelsea az Everton otthonában aratott egygólos győzelmet,míg a Tottenham hazai környezetben ütötte ki a Southamptont.

A Chelsea kezdőjében ott van az 55 millió fontért vásárolt védő, Marc Cucurella. A 24 éves játékos 2028-ig írt alá a londoniakhoz, a vételára bónuszokkal együtt 62 millióra is nőhet – ekkora összeget korábban még egyetlen klub sem fizetett ki egy balhátvédért.

KORÁBBAN
Nottingham–West Ham United 1–0
(Awoniyi 45+2.)
SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Brentford–Manchester United 4–0
(Dasilva 10., M. Jensen 18., Mee 30., Mbeumo 35.)
Aston Villa–Everton 2–1
(Ings 32., Buendía 86., ill. Digne 87. – öngól)
Arsenal–Leicester City 4–2(Jesus 23., 35., Xhaka 55., Martinelli 76., ill. Saliba 53. – öngól, Maddison 74.)
Brighton–Newcastle United 0–0
Manchester City–Bournemouth 4–0
(Gündogan 19., De Bruyne 31., Foden 37., Lerma 79. – öngól)
Southampton–Leeds United 2–2(Aribo 72., Walker-Peters 81., ill. Rodrigo 46., 60.)
Wolverhampton–Fulham 0–0

HÉTFŐN
21.00
Liverpool–Crystal Palace (Tv:Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik