Eurofutball: melyek a leglátogatottabb stadionok a mostani idényben?

Vágólapra másolva!
2022.09.26. 12:45
null
A Camp Nou a leglátogatottabb stadion (Fotó: AFP)
A Die falsche 9 sorrendbe állította Anglia, Spanyolország, Németország, Olaszország és Franciaország futballcsapatait aszerint, hogy mely együttesek stadionjait látogatják a legtöbben a mostani idényben. Az első három osztályban szereplő gárdák (365) mérkőzéseit vizsgálták meg.

 

Ez alapján átlagosan a legtöbb néző az FC Barcelona stadionjában van (83 383), de ez abból a szempontból nem meglepő, hogy majdnem 100 ezer férőhelyes a Camp Nou. A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid stadionja felújítás alatt áll, ezért találhatjuk a blancókat a top 10-en kívül.

Angliában a leglátogatottabb stadion az Old Trafford (Manchester United), de a Manchester City mérkőzéseire is többen mennek ki, mint, mondjuk, a Liverpooléra (nagyjából ugyanannyian) vagy a Chelsea-ére.

Érdekességként még megemlíthető, hogy az angol másodosztályban szereplő Sunderland meccseire többen látogatnak ki, mint Olaszországban a Juventuséra. A top 72-ben három angol harmadosztályú csapat is megtalálható: a Derby County (27 109), a Sheffield Wednesday (25 157) és az Ipswich Town (24 235).


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik