Vb 2022: Ez volt karrierem egyik legnehezebb napja – Neymar

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 20:56
null
Neymar nagyon készült a vb-re, de már az első meccsen megsérült (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a brazil labdarúgó-válogatott kulcsembere, Neymar megsérült a világbajnokságon a Szerbia elleni csoportmérkőzésen. A dél-amerikaiak kiválósága a csoportkörben már biztosan nem játszhat, ő azonban nagyon is hisz a gyors felépülésben – a világsztár minderre a közösségi oldalán utalt.

A vb-rekorder Brazília egyik legjobbját a 79. percben le is cserélték, majd a kispadról kiderült, hogy a futballista bokája alaposan fel van dagadva. Neymar, a csapatorvos elmondása szerint, a csoportkörben már nem lép pályára. A játékos így fogalmazott az Instagram-csatornáján:

„Elmondhatatlanul büszke vagyok, amikor a brazil mezt viselem. Ha Isten lehetőséget adna arra, hogy magamnak válasszak országot, akkor is Brazíliát mondanám. Az életemben semmi sem volt könnyű, nem kaptam semmit ajándékba, a céljaimért meg kellett küzdenem. Ne akarj rosszat másoknak, segíts a rászorulóknak – ezt az elvet vallom. A mai napon pályafutásom egyik legnehezebb pillanatát éltem át. Vártam ezt a világbajnokságot, készültem rá, hogy segíthessem a csapattársaimat és képviselhessem a nemzetemet. Soha nem fogom feladni, Isten erejével végtelen a hitem.”

G-CSOPORT
November 24., 11.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Svájc–Kamerun1–0
November 24., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Brazília–Szerbia2–0
November 28., 11.00
al-Vakra,
al-Dzsanúb Stadion
Kamerun–Szerbiax–x
November 28., 17.00
Doha,
974 Stadion
Brazília–Svájcx–x
December 2., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Kamerun–Brazíliax–x
December 2., 20.00
Doha,
974 Stadion
Szerbia–Svájcx–x

BRAZÍLIA
KAPUSOK
:1 Alisson(Liverpool – Anglia),12 Weverton(Palmeiras),23 Ederson(Manchester City – Anglia)
VÉDŐK:2 Danilo(Juventus – Olaszország),3Thiago Silva(Chelsea – Anglia),4Marquinhos(Paris Saint-Germain – Franciaország), 6 Alex Sandro(Juventus – Olaszország),13 Dani Alves(UNAM Pumas – Mexikó),14 Éder Militao(Real Madrid – Spanyolország),16 Alex Telles(Sevilla – Spanyolország),24 Bremer(Juventus – Olaszország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:5 Casemiro(Manchester United – Anglia),7 Lucas Paquetá(West Ham United – Anglia),8 Fred(Manchester United – Anglia),15 Fabinho(Liverpool – Anglia),17 Bruno Guimaraes(Newcastle – Anglia),22 Éverton Ribeiro(Flamengo)
TÁMADÓK:9 Richarlison(Tottenham Hotspur – Anglia),10 Neymar(Paris Saint-Germain – Franciaország),11 Raphinha(FC Barcelona – Spanyolország),18 Antony(Manchester United – Anglia),19 Gabriel Jesus(Arsenal – Anglia),20 Vinícius Júnior(Real Madrid – Spanyolország),21 Rodrygo(Real Madrid – Spanyolország),25 Pedro(Flamengo),26Gabriel Martinelli(Arsenal – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:Tite

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik