Élet-halál harc: Németország a spanyolok ellen a teljes megsemmisülés ellen küzd

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL WORLD CUP JOY EMBRACE
Germany's midfielder #21 Ilkay Gundogan celebrates with Germany's forward #13 Thomas Mueller after scoring his team's first goal from the penalty spot during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Germany and Japan at the Khalifa International Stadium in Doha on November 23, 2022. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság nyolcadik játéknapján Japán Costa Ricával mérkőzik meg az E-csoportban, majd Belgium Marokkóval csap össze az F-csoportban. A horvátok a kanadai válogatott ellen lépnek majd pályára, és a napot az E-csoport csúcsrangadója a Spanyolország-Németország meccs zárja.
Vágólapra másolva!

A katari világbajnokság egyik legszínvonalasabb és legizgalmasabb meccse volt a Japán-Németország találkozó, ahol Hansi Flick csapata rengeteget helyzetet kihagyott, és Japán a második félidőben szintet tudott lépni. Japán most Costa Ricával mérkőzik meg az E-csoportban délelőtt 11 órakor. A közép-amerikai válogatott az első csoportkörben óriási pofont kapott Spanyolországtól,

és azon a meccsen egyetlen kapuralövést sem tudott produkálni Luis Suarez csapata,

amely a szövetségi kapitány elmondása szerint lelkileg is megtört.

Ritsu Doan a japán csapat egyik erőssége Forrás: AFP/Jewel Samad

Japán ellen talán sokkal többet birtkokolhatják majd a labdát, de a győzelmi mámorban lévő Morijasu-csapat ellen nem lesz könnyű pontot szereznie Costa Ricának.

Az F-csoportban Belgium Marokkóval mérkőzik meg délután 14 órakor. A belga csapat győzelemmel kezdte az első kört, de a kanadai válogatott sokszor zavarta hozta az idősődő belga védőket, és sokszor csak a csoda mentette meg a góltól Roberto Martínez csapatát. Marokkó egy döntetlennel kezdett Horvátország ellen, és aggasztó lehet a szövetségi kapitány Walid Regragui számára, hogy csapata egyik kulcsjátékosa, Noussair Mazraoui sérüléssel küszködik.

Batshuayi szerezte a belgák gólját az első csoportmeccsen Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A belgák irányítója, a kanadaiak ellen szokatlanul több rossz passzt produkáló Kevin De Bruyne azt nyilatkozta,

hogy a belga csapat nem esélyese a világbajnokságnak, mivel túl öregek már a játékosok.

Talán csak a terhet akarta levenni a csapatról a torna későbbi meccsei előtt, de az biztos, hogy a belgák nem rohanhatnak fejjel a falnak.

A játéknap egyik legérdekesebb összecsapása lehet a Horvátország-Kanada mérkőzés az F-csoportban délután 17 órakor. A horvátok a Marokkó elleni döntetlennel végződö találkozón nem nyújtottak túl meggyőző teljesítményt, és az egy pont mellett a horvátok annak sem örülhettek,

hogy eddig rúgott gól nélkül állnak a katari világbajnokságon.

Kanada lendületes focival rukkolt elő a belgák elleni meccsen, de a helyzetkihasználással hadilábon álltak Alphonso Davisék. A rutinosabb, de lassabb horvátok ellen lehet keresnivalója John Herdman csapatának.

Az E-csoportban a csodaszámba menő Japán győzelem után Németország Spanyolország ellen akar javítani este 20 órától. Luis Enrique csapata szó szerint legázolta Costa Rica válogatottját az első csoportkörben. A spanyol edző nagy húzása az volt, hogy a Manchester City középpályását, Rodrit a védelemben játsszatta Laporte mellett, így a City játékosa labdaszerzés után mindig pontos passzokkal találta meg a társakat. A németek ellen viszont lehet muszáj lesz Busquets mellett szerepeltetnie Rodrit, mivel a Gündogan-Kimmich páros ellen kevés lesz egy védekező középpályás.

Jamal Musiala játékán sok fog múlni a spanyolok ellen Forrás: Getty Images/MB Media/Pressfocus

A németeknek élet-halál mérkőzés lesz a spanyolok elleni,

így minden bizonnyal az első percektől aggresszíven fogja támadni a spanyol játékosokat a német csapat.

Külön csemege lesz, hogy a spanyolok két szupertinije, Pedri és Gavi ellen mire lesz képes támadásban a Bundesligában remek szezon futó Jamal Musiala.

E csoport, 2. forduló:

Japán-Costa Rica, al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion) 11.00
Spanyolország-Németország, al-Hor 20.00

F csoport, 2. forduló:

Belgium-Marokkó, Doha (al-Tumama Stadion) 14.00
Horvátország-Kanada, al-Rajjan (Halifa Stadion) 17.00

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!