Elzavarnák a szurkolók a vb-n leszerepelt németek szövetségi kapitányát

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, , Németország - Costa Rica, Németország, Costa Rica, 2022.12.01.
01 December 2022, Qatar, Al-Chaur: Soccer: World Cup, Costa Rica - Germany, preliminary round, Group E, Matchday 3, Al-Bait Stadium, German coach Hansi Flick is on the sidelines. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Miután Németország a csoportjában csak harmadik lett, nem jutott be a legjobb 16 közé a katari labdarúgó világbajnokságon. A szégyenteljes szereplésért valakinek felelnie kell.
Vágólapra másolva!

A német válogatott csütörtökön hiába győzte le 4-2-re Costa Ricát, miután a spanyolok 2-1-re kikaptak Japántól, az esélyesnek gondolt sztárcsapat csomagolhatott, és pénteken már meg is érkezett Németországba. Ez a szégyen 2018-ig egyszer sem esett meg a németekkel, most azonban az oroszországi torna után másodszor is így jártak.

A német szövetség (DFB) a jövő hétre válságértekezletet hívott össze, ahol a Bernd Neuendorf elnök vezette testület meghallgatja Hansi Flick szövetségi kapitány és Oliver Bierhoff menedzser beszámolóját. Az elnök már jelezte, hogy bármennyire is el van most mindenki keseredve, továbbra is bíznak a csapatot Joachim Löwtől 2021. augusztus 1-jén átvevő Flickben, és nem várják, hogy lemondjon.

Másként gondolják azonban ugyanezt a szurkolók. A legnagyobb német sportlap, a Kicker online felületén indított szavazáson szombaton délelőtt a drukkerek 54 százaléka szavazott Flick távozására, és csak 46 százalékuk a maradására.

Hansi Flicknek sokan adnának még egy esélyt Forrás: Kicker.de

A németek sorozatban a harmadik világversenyen égtek le, hiszen az oroszországi és a katari világbajnokság között a tavaly nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon sem brillíroztak. A csoportjukból épphogy továbbjutottak a magyar válogatott ellen egy 84. percben szerzett góllal, de azt követően rögtön búcsúztak a nyolcaddöntőben, miután simán kikaptak 2-0-ra az angoloktól.

Flicknél rosszabb helyzetben van a szurkolók körében nem túl népszerű Oliver Bierhoff. Az 1996-os Eb-döntőt két góljával eldöntő egykori csatár 2004 óta dolgozik a mindenkori szövetségi kapitány mellett, és már leszögezte, hogy nem áll szándékában lemondani. Pedig sokak szerint pontosan ezt kellene tennie: a Kicker szavazóinak 90 százaléka véli úgy, hogy itt az ideje a távozásának.

oliver bierhoff, német fociválogatott, szavazás Forrás: Kicker.de

Mi pedig kíváncsiak vagyunk az Origo olvasóinak véleményére. Önök szerint menjen vagy maradjon a Flick, Bierhoff páros?

Szavazzon!

Menjen vagy maradjon Hansi Flick és Oliver Bierhoff?

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!