Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 70 ezer eurós (26,6 millió forint) pénzbüntetéssel és részleges stadionbezárással sújtotta az Eintracht Frankfurtot, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak és blokkolták a létesítmény átjáróit a Napolival szemben 2-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő hazai mérkőzésén.

Az UEFA csütörtökön számolt be a szankcióról, melynek értelmében a Frankfurtnak a következő európai kupameccsén le kell zárnia a Deutsche Bank Park lelátóinak egy részét.

A német együttes a hazai 2-0-s vereség után Nápolyban 3-0-ra kapott ki a riválistól, így 5-0-s összesítéssel búcsúzott a legjobb 16 között a BL-ből.

Részleges stadionbezárást és pénzbüntetést kapott a Frankfurtn Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A Frankfurthoz hasonlóan a francia Nantes is pénzbüntetést (66 125 euró) kapott, miután drukkerei pirotechnikai eszközöket használtak, tárgyakat dobáltak a pályára, valamint másokat sértő üzeneteket feszítettek ki a Juventus elleni párharc hazai visszavágóján, melyet 3-0-ra veszített el a csapat. A Nantes-ot szintén részleges stadionbezárással is sújtották, de ezt egyelőre felfüggesztették.