A muffinsütőt azért szeretjük, mert bár eredetileg sütisütésre találták ki, nagyon sokoldalúan felhasználható – a szilikon változata pedig végképp. Süthetünk benne tökürtojást vagy akár egy komplett ham and eggset is, fejjel lefelé használva pedig csodás tésztakosárkákat süthetünk.
Rácz-Gyuricza Dóri – aki heti egy-két bomba desszertet garantáltan felrak az Insta-oldalára, receptestől – sem a hagyományos módon használta a muffinsütőt: egy igazán ínycsiklandó és szuper egészséges, epres-joghurtos, granolaalapú fagyideszertet készített, ami azonnal odavarázsolja a konyhába a nyarat!
Rácz-Gyuricza Dóra epres-joghurtos fagyimuffin receptje
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 2 bögre granola
- csipet fahéj
- 1 banán összenyomva
- 2 ek mogyoróvaj
- édesítőszer
- 1 doboz görög joghurt
Elkészítése:
- A granolát a fahéjjal, a banánnal és a mogyoróvajjal elkeverjük, majd a szilikon muffinforma aljára nyomkodjuk.
- Erre kanalazunk szilikonformánként 2-2 evőkanál édesítőszerrel ízesített görög joghurtot (ha gyerekeknek készítjük, ebbe is keverhetünk inkább banánt).
- A tetejére friss epret szeletelünk, majd 2 órára a fagyasztóba tesszük.