Először beszélt nyilvánosan hererákjáról az olimpiai bajnok Varga Dénes

VARGA Dénes
Varga Dénes szenzációsan játszott az OSC elleni rangadón
Vágólapra másolva!
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Varga Dénes először beszélt arról, hogy a 2022-es, hazai rendezésű világbajnokság előtt néhány hónappal hererákot diagnosztizáltak nála.

Az FTC és a magyar válogatott klasszisa csak egy hónapot hagyott ki, miután megműtötték, de további kezelésre szerencsére nem volt szüksége – derült ki a vlv interjújából.

A Ferencváros férfi-vízilabdacsapata 2022 februárjában jelentette be, hogy Varga Dénesnél egy férfiakat érintő betegséget diagnosztizáltak, de akkor nem derült ki a pontos ok.

Varga Dénes szerencsére hamar felépült Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Három és fél vagy négy hónappal voltunk a világbajnokság előtt, amikor elmondták nekem, hogy találtak egy rosszindulatú daganatot az egyik herémben. Hát ott azért lepergett előttem az életem filmje...

mint aztán kiderült, utókezelésre sem volt szükségem a beavatkozást követően, tehát nem kellett kemoterápiára járnom. Nagyjából három-négy héttel a műtétet követően már játszottam a Honvéd ellen, talán emiatt nem kapott nagy figyelmet, hogy nekem volt egy ilyen, viszonylag drasztikus epizód a pályafutásomban, életemben" – mondta Varga Dénes.

Bár a nyilvánosság előtt eddig nagyon kevés információt osztott meg a 36 éves vízilabdázó, a csapattársai előtt nem titkolózott, sőt tanáccsal látta el őket.

„Én annyit mondtam nekik akkor, hogy engem ugyanannyira meglepett, mint őket, nem volt semmilyen előjele – mondta Varga Dénes, aki hozzátette. Ha a koronavírus-járvány idején véget ért volna a pályafutása, akkor is elégedett lett volna az eredményeivel. Ez 2020-ban nem történt meg, hamarosan viszont eljön a búcsú ideje. A válogatottól a jövő évi, párizsi olimpia után vonul vissza, a napokban a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében szereplő zöld-fehéreknél pedig még egy, legfeljebb két évig tervez játszani.