Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől lesz extra ropogós a rántott csirke – nem fogod elhinni, mi a titkos összetevő

default user icon
MME
Tegye fel a kezét, aki járt már úgy, hogy nagyon, de nagyon várta a hétvégi rántott csirkecombokat, de a kívül ropogós, belül omlós húsok helyett egy olajtól tocsogó, mégis kiszáradt ételt kapott. Ezt a csalódást nem kell többé átélned, ha mostantól csak a következő receptet használod.

A rántott ételek hazája vagyunk, ez kétségtelen. Bepanírozunk és olajban megsütünk majdhogynem bármit, ami a kezünk ügyébe akad: savanyú uborkát, káposztalevelet , tejbegrízt, sőt, a Nutellát is! Ezúttal (a klasszikus vonalon maradva) az extra ropogós rántott csirkéhez hoztunk tuti tippeket – bizony, nem is egyet!   

1. Írós tojás

A panírozáshoz használt tojás nagyobb részét íróval helyettesítve a combok sokkal-sokkal omlósabbak lesznek, mintha csak felvert tojásban forgatnánk meg. Az író ugyanis, savasságának köszönhetően, csodásan megpuhítja a húst, anélkül, hogy a csirkét keménnyé és rágóssá tenné. 

2. Felejtsd el a zsemlemorzsát!

Ideje megtörni a zsemlemorzsa egyeduralmát! A legropogósabb rántott csirkéhez ugyanis egyáltalán nem erre van szükség. A titok nem más, mint a burgonyapehely, ami könnyed és ropogós bevonatot képez a húson, ráadásul remek gluténmentes alternatíva a morzsa helyett. 

+1 Tipp

Ha csirkehúsról van szó, nem érdemes spórolni a fűszerekkel. Bár hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a rántott húst nem szükséges feldobni, néhány jól megválasztott alapfűszerrel azért nem lőhetünk mellé. A só melett kerüljön a tojásba (és akár a száraz anyagokhoz is) bors, pirospaprika, fokhagyma-granulátum, de zöldfűszerekkel is bátran kísérletezhetünk. 

Az alábbi TikTok-videón végigkövethetitek, hogyan készül a ropogós csirkecomb, alább pedig a pontos receptet is megtaláljátok hozzá. 

 

 

A ropogós rántott csirke receptje:

Hozzávalók: 

  • 2,5 dl író
  • 1 db tojás
  • só 
  • 1 ek. pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 10 dkg keményítő
  • 3, 5 dkg burgonyapehely
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. csilipor (ízlés szerint)
  • olaj a sütéshez
  • méz (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. Az íróhoz adjuk a tojást, a sót és a pirospaprikát, elkeverjük, majd beleforgatjuk a megtisztított csirkecombokat.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a keményítővel, a burgonyapehellyel, valamint az ízlés szerint megválasztott fűszerekkel, megsózzuk, és az írós combokat megforgatjuk benne. 
  3. A felforrósított olajban kisütjük a combokat, és még forrón megcsorgathatjuk egy kevés mézzel.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss