Vágólapra másolva!
A Golden State Warriors 93-101-re verte idegenben az Orlando Magic csapatát, úgy, hogy a kaliforniaiak egyik legjobbját, Draymond Greent már a 4. percben kizárták a bírók. A találkozó végén a rendszerint nem sok érzelmet mutató Stephen Currynél is elszakadt a cérna.

A 2015 és 2022 között négy bajnoki címet nyerő Warriors most azért repeszt, hogy, ha mást nem is, legalább a play-int, azaz az "igazi" rájátszás előszobáját elérje. Ehhez pedig mindenkire szüksége lenne a csapatnak, főleg egyik legjobb védőjére és vezérére Draymond Greenre. Csakhogy a dührohamait kezelni képtelen fenegyerek ezúttal is hallatott magáról: már az első negyed negyedik percében lezavarták a pályáról másodperceken belül kiosztott két technikaival, miután minősíthetetlen stílusban üvöltözött az egyik bíróval.

Ez volt Green karrierjének 21. kizárása, és már csak Rasheed Wallace van előtte a nem éppen dicsőséges listán. A Warriors játékosának az idei szezonban ez volt a negyedik kizárása, egy idényben ennél többet csak Kevin Durant tudott összehozni, akit a 2017-18-as idényben ötször zavartak idő előtt az öltözőbe. Abban viszont Green a jobb, hogy az elmúlt 20 évben nem volt olyan játékos, aki a karrierje során kétszer is elérte volna a négyes álomhatárt egy idényben.

A GSW azonban végül nélküle is győzött, méghozzá Andrew Wiggins (23 pont) és a kétszeres MVP Steph Curry (17 pont, 10 assziszt) jóvoltából. Utóbbi dobta a meccs utolsó kosarát, egy klasszikus visszalépős triplát, ami után a "jó éjt" sem maradhatott el:

A lefújás után aztán Curryből is kiszakadt a feszültség, amit a pálya melletti székek bántak. Ritkán látunk ilyet a liga egyik leghiggadtabb játékosától:

És mintha még el is sírta volna magát: 

"Szükségünk van rá. Ő is tudja, mindannyian tudjuk. Szóval történjen bármi is, a pályán kell tartanunk, egyszerűen muszáj, főleg az idénynek ebben a szakaszában. Nehéz volt így kezdeni a meccset" - mondta már megnyugodva a meccs után Curry.

A tavalyi bajnok, Denver Nuggets hazai pályán kapott ki 104-97-re a Phoenix Sunstól, amelyben Kevin Durant volt a legeredményesebb 30 ponttal és 13 lepattanóval. A kétszeres MVP Nikola Jokics 22 ponttal, 10 gólpasszal és 9 lepattanóval zárt.

A San Antonio Spurs idegenben verte a Utah Jazzt, a Philadelphia 76ers ezúttal hazai pályán kapott ki a Los Angeles Clipperstől, míg a Houston Rockets hosszabbítás után tudott győzni Oklahoma Cityben.

Eredmények: 
Denver Nuggets - Phoenix Suns 97 - 104
Orlando Magic - Golden State Warriors 93 - 101
Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 118 - 111
Toronto Raptors - New York Knicks 101 - 145
Philadelphia 76ers - Los Angeles Clippers 107 - 108
Atlanta Hawks - Portland Trail Blazers 120 - 106
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 126 - 132 - hosszabbítás után
Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 106 - 91
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 124 - 136
Chicago Bulls - Indiana Pacers 125 - 99
Utah Jazz - San Antonio Spurs 111 - 118
Washington Wizards - Brooklyn Nets 119 - 122 - hosszabbítás után