Vágólapra másolva!
A Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz vakbélműtéten esett át a Szaúd-arábiai Nagydíj előtt, így nem indulhatott az év második F1-es futamán. A 29 éves sztár állapotáról azóta újabb hírek érkeztek.

Sainz ugyan nem érzete jól magát, de a Szaúd-arábiai Nagydíj szabadedzéseit végigcsinálta, ám az időmérő napján vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála, így a műtét elkerülhetetlenné vált számára. A spanyol pilóta helyére a 18 éves Oliver Bearman ugrott be, aki egy remek hetedik helyezést ért el élete első F1-es futamán. A 29 éves sztár azóta jobb állapotba került, hétfőn már megérkezett Ausztráliába, és a jelek szerint jó esély van rá, hogy Melbourne-ben visszaülhet az autóba.

Forma-1, Bahreini Nagydíj, 2024, Carlos Sainz, Ferrari
Carlos Sainz vakbélműtéten esett át a Szaúd-arábiai Nagydíj előtt
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Carlos Sainz az Ausztrál Nagydíjon térhet vissza

Spanyol sajtóhírek szerint a Ferrari pilótája egyre jobb fizikai állapotban van, a repüléssel sem volt gondja, de a következő napokat még pihenéssel kell töltenie. Az FIA orvosi vizsgálatára csütörtökön kerül sor, ott fog kiderülni, engedélyt kap-e Sainz arra, hogy versenyezhessen az Ausztrál Nagydíjon. 

A formula.hu beszámolt róla, hogy a spanyol pilóta reflexeit fogják majd tesztelni, emellett a mozgását is ellenőrzik. A vizsgálatok során az autóból való kiszállását, kiszabadulási idejét mérik - tíz másodperc alatt kell kikötnie magát, kiszednie a kormányát, elhagynia az autót, majd visszatennie a kormányt a helyére.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.