Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megvan a titkos recept: ebből a tésztából készül minden az albán pékségekben!

default user icon
MME
Ha szereted az albán pékségekben kapható kenyereket, zsemléket és kifliket, mutatunk egy olyan receptet, amitől a végeredmény kinézetre és ízre pont olyan lesz – de adalékanyagok nélkül készül, így egészségesebb pékárut fogyaszthatsz!

Az albán pékségekkel már több alkalommal foglalkoztunk itt a Mindmegettén. A működésük körüli zavaros helyzet (például az, hogy az üzemeltető cégek megkerülik a munkaügyi szabályokat) eleve nem teszi szimpatikussá a céget, de nagyobb baj, hogy a termékeik minőségével kapcsolatban is komoly aggályokat fogalmaztak meg a szakemberek.

Ennek ellenére sokan szeretik az albán pékségek kínálta jellegzetes ízű pékárukat. Ha te is szívesen fogyasztod, de elborzaszt a benne lévő sok adalékanyag, a parpercesreceptek nevű felhasználó egyik TikTok-videója alapján elkészítheted az egészségesebb, de ízre és kinézetre teljesen megegyező zsemlét (vagy kenyeret, kiflit stb.).

35 deka liszt, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál olaj, és 3 dl langyos víz – mindössze ennyi kell az albán pékségekben megszokott ízű tésztákhoz.

A hozzávalókat gépben (vagy kézzel) 15 percig dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük, formázzuk annak megfelelően, hogy mit szeretnénk készíteni, ismét 40 percig kelesztjük majd 200 fokos, előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

EZ AZ ALBÁN PÉKSÉGEK ÚJABB PISZKOS TRÜKKJE: EZT TÉNYLEG MEGETETIK A MAGYAR VÁSÁRLÓKKAL?>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss