Vágólapra másolva!
Sam Johnstone, a Crystal Palace és az angol válogatott kapusa könyöksérülés miatt várhatóan kihagyja a szezon hátralévő részét és a 2024-es Európa-bajnokságot is.

A 31 éves Johnstone kedd este kezdőként lépett volna pályára az angolok belgák elleni barátságos mérkőzésén, azonban a találkozó előtti edzésen megsérült. Ezt követően Johnstone kikerült a keretből, szerdán pedig már meg is műtötték. A The Athletic azt írja, hogy a Crystal Palace kapusa hosszú felépülési időszak elé néz, így kihagyja a szezon hátralévő részét és a németországi Európa-bajnokságot is. 

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya Jordan Pickfordra számít első számú kapusként, mögötte viszont óriási az úr, mivel Nick Pope, a Newcastle United kapusa kiesett a szezonra egy vállsérülés miatt, míg az Arsenalban védő Aaron Ramsdale kispadra került az idei szezonra, így nincs játékpercek híján nincs kirobbanó formában. 

Aaron Ramsdale, Sam Johnstone (középen) és Jordan Pickford az angol válogatottban
Fotó: AFP/Justin Tallis

Johnstone kiesése után James Traffordot, a Burnley U21-es válogatott kapusát hívták be a keretbe, de angol sajtóértesülések szerint megeshet, hogy Jack Butland, a skót Glasgow Rangers kapusa is szerepet kaphat a szövetségi kapitánytól. 

A The Athletic megemlíti, hogy Johnstone csapattársa, Dean Henderson is bekerülhet a keretbe, ha jól teljesít a szezon hátralévő részében, mivel korábban Southgate alatt már szerepelt a válogatottban. 
Johnstone a Palace első számú játékosaként kezdte a szezont, mielőtt decemberben vádlisérülés miatt Henderson vette át a helyét. A 31 éves kapus az elmúlt hetekben tért vissza a Crystal Palace kezdőjébe, a válogatott szünet előtt a Palace utolsó négy Premier League-meccsen kezdett.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.