FTC: Tokmac Nguenért nem fizettek a svédek, de a klub így is jól járt

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.28. 09:31
Tokmac Nguen a svéd Djurgardennél folytatja pályafutását (Fotó: facebook.com/Djurgardens IF)
Svédországban ma jár le az átigazolási határidő és a Djurgarden sportigazgatója egy, a játékospiaccal foglalkozó műsorban beszélt Tokmac Nguen szerződtetéséről.

 

Mint ismeretes, Tokmac Nguen a napokban szerződött a Ferencvárostól a svéd bajnokság előző idényének 4. helyezettjéhez, a Djurgardenhez. Ennek kapcsán nyilatkozott a klub sportigazgatója, Bosse Andersson a Football Channel átigazolási műsorában.

Tokmac Nguen lezárta a ferencvárosi szerződését, így átigazolási díj nélkül érkezett” – idézi a sportigazgatót a fotbollskanalen.se. Andersson hozzátette, az egyszeres norvég válogatott támadóra kulcsemberként tekintenek, akinek megvan a képessége ahhoz, hogy kiélezett mérkőzéseket eldöntsön a csapata javára. Az áprilisban kezdődő bajnoki idényben és a nemzetközi kupában is nagy segítségére lehet a csapatnak.

Ez alapján nem helytálló a Transfermarkt azon értesülése, hogy a svéd klub 750 ezer eurót fizetett a támadóért a Ferencvárosnak, és más források is tévesen értelmezik Tokmac Nguen távozását, amelyek arról írnak, hogy a játékosért pénzt kapott a magyar klub.

Svédországi forrásaink szerint azonban a Ferencváros így is jól járt, hogy négy év után lezárta a folyamatban lévő szerződését és elengedte a légióst, hiszen a megállapodása 2025-ig érvényben lett volna, annak minden járandóságával együtt.

Kerestük a Ferencvárost a svédországi hírekkel kapcsolatban, de az FTC sajtóhíreket nem kommentál.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik