Brutál árakkal várják a turistákat Míkonoszon

A magyar turisták egyik vágyott úti célján, Míkonoszon eképzelhetetlenül magas árakról számol be cikkében a vg.hu a német Handelsblatt lap alapján. Az utazók az interneten adták ki dühüket a görög sziget túlzott árai miatt. Ha nem figyelünk, akár 600 euróra is rúghat pár falat és két koktél ára.

Míkonosz a legújabb helyszín, ahova augusztustól a Wizz Airrel elrepülhetünkForrás: Dana Tentis/Pixabay

Míkonosz sokak számára elérhetetlen úti cél volt már az elmúlt néhány évben is a magas költségek miatt: 79 euró egy adag grillezett tintahal, 15 euró a kávé, mesélték az utazók. Mások még magasabb árakról számoltak be. Egy férfi elmondása szerint helytől függően 20-25 eurót fizetett egy görög salátáért, egy szuvlakiért pedig szintén 25 euró (9 900 forint) körüli összeget. Más pedig 150 eurót, azaz közel 60 ezer forintot egy adag tintahalért és 50 eurót egy pohár sörért.

Eközben két amerikai turista, anya és lánya bíróság elé is állít egy tengerparti bárt, miután több mint 600 euró lett a számlájuk végösszege, holott mindössze két italt és egy tál rákfalatkát fogyasztottak.

A páros elmondása szerint az egyik platis-gialosi étterem alkalmazottja eléjük ugrott, és kitartóan győzködte őket, hogy üljenek be, majd miután elfogyasztottak egy-egy mojitót és egy tányér rákfalatkát, megérkezett az 520,80 eurós számlájuk, amihez még hozzáadták a „kötelező" 80 eurós borravalót, így jött ki a végére a 600 euró. Most jogi lépéseket tesznek a DK Oyster Bar ellen. 

Platis Gialos híres drága luxusszállodáiról és éttermeiről az utóbbi időben elterjedtek a fogyasztói feljelentések a tisztességtelen árazásról és magatartásról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek