Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tuti nem fogja elszúrni a diétád egy grillparti - egyszerűbb mint gondolnád!

default user icon
MME
Miközben vadul diétázol, hogy tökéletes testet villants nyaraláskor, elkezdődött a grillszezon. A sütögetés, iszogatás cseppet sem diétabarát, de néhány egyszerű cserével lelkiismeret-furdalás nélkül ehetsz és ihatsz a kerti partikon is.

A férfiak természetesen csakis hatalmas szelet húsokat szeretnének a grillen látni. Minél zsírosabb a hús, annál jobban csúszik a bor és a sör. Ez így együtt – fájdalom – igazi kalóriabomba, ám van megoldás!

VÖRÖS HÚSOK ÉS TARJA HELYETT – CSIRKE, PULYKA, HAL

Pácolj be csirkehúst, pulykát és halat is. Ezekhez illő fűszerek: bors, gyömbér, szegfűszeg, oregánó, tárkony, bazsalikom, citromfű, metélőhagyma, fokhagyma, zsálya, citrom.

Zsíros sajtok helyett – mozzarella 

A boltokban rengetegféle grillsajtot lehet kapni, többféle ízesítésben. Ezek helyett inkább grillezz mozzarellát: finom, ízletes lesz a végeredmény, és nem kell hozzá más fűszer, csak egy kis bazsalikom.

Burgonya helyett – zöldségek

Hol van már az az idő, amikor grillezett zöldségként csakis gomba jöhetett szóba? Ma már rengeteg finom, ízletes zöldséget grilleznek még a kezdők is. Jöhet spárga, articsóka, cukkini, padlizsán, paprika, édesburgonya. Remekül illenek hozzájuk a zöld fűszerek, de ha csak egy kis sóval ízesítesz, akkor is biztos a siker.

Majonézes burgonyasaláta helyett – friss saláta

A nehéz, zsíros és szénhidrátban gazdag majonézes burgonyasaláta helyett készíts friss, ropogós salátákat (fejes-, jég- vagy madársalátát, spenótot, rukkolát) friss zöldségekkel (paprikával, paradicsommal, sárgarépával, retekkel, céklával). De megbolondíthatod a salátákat gyümölcsökkel is. Bármelyik friss salátát feldobhat egy érett avokádó: semleges íze miatt jól illik hozzá a fűszerek többsége, ráadásul egészséges zsírokban gazdag.

Majonéz, tejföl, kész öntetek helyett – joghurt, olívaolaj, balzsamecet

A különféle salátaöntetek rengeteg rejtett kalóriát tartalmaznak, a káros zsírokról nem is beszélve. Ezek a nehéz, intenzív ízű öntetek elnyomják a friss zöldségek igazi ízét. Az olívaolajba, joghurtba keverhetsz fokhagymát, bazsalikomot, kakukkfüvet, de akár mustárt is.

Csipsz, ropi helyett – olajos magvak, nyers zöldségcsíkok

A sóban és transzzsírsavakban gazdag csipsz és ropi helyett nassolj mogyorót, mandulát, pisztáciát, kesudiót. Ropi helyett jöhetnek a színes zöldségcsíkok, amihez finom kefires, joghurtos mártogatóst is készíthetsz.

Sütemény helyett – gyümölcssaláta

Ha édességre vágysz, egyél fahéjjal ízesített bogyós gyümölcsöket, vagy bármilyen más lédús és édes idénygyümölcsöt. Akár még mézet is csurgathatsz a gyümölcsökre – de persze ez már nem igazán diétabarát megoldás...

Cukros üdítők helyett – citrusos víz, teák

A cukros üdítők puffasztanak, és egy idő után, mivel erjedni kezdenek a gyomorban, gyomorégést is okoznak. Igyál inkább zöld teát, gyümölcsteákat. Fogyaszd ezeket cukor nélkül, lime-mal, citrommal ízesítve, jól behűtve. A teák mellé készíthetsz citrusos frissítőket: szénsavas vagy mentes vízbe tegyél citrom-, narancs- és/vagy lime-karikákat, dobj bele néhány mentalevelet, és máris kész a diétabarát üdítő.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss