Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Három fifikás trükk, amitől finomabb lesz a palacsinta

default user icon
MME
A palacsintát szinte a világ minden pontján ismerik ilyen vagy olyan formában. Összetevői és elkészítésének módjai aszerint változik, hogy melyik országban készítik. A tésztája szinte az összes variációnál könnyedén elkészíthető, így nem csoda, hogy közszeretettel fogyasztják reggeli vagy desszert gyanánt is. Ezért nem árt, ha a következő három praktikát megfogadod. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz a végeredmény.

Ha már profi vagy a palacsinta sütésben, akkor a következő három tippet mindenképpen fogadd még meg. Bármelyiket is választod, tuti jó szolgálatot fog tenni, hiszen így sokkal finomabb lesz a végeredmény, arról nem beszélve, hogy a tésztája sem fog lépten-nyomon elszakadni. Válaszd ki a neked legmegfelelőbbet és kombináld úgy, ahogyan neked tetszik - írja a Ripost.

  1. Ha egy klasszikus édes palacsintát készítenél, akkor tegyél a tésztádba egy kevés olajat, vaníliás cukrot és pudingport. Így tuti, hogy még finomabb lesz, ráadásul a szakadás veszélye is minimálisra csökken.
  2. Sokkal jobb lesz a palacsinta tésztája, ha a tejen kívül szódát vagy szénsavas ásványvizet is használsz hígításhoz fele-fele arányban. Így azon túl, hogy vékonyabb lesz, sütés közben nehezebben fog leragadni a tészta. Ha tejérzékeny vagy, akkor nyugodtan hagyd ki ezt a hozzávalót, nélküle is működni fog a recept.
  3. A palacsinta tésztájának összeállításánál keverj a masszához 2-3 evőkanál olajat, majd a sütésnél is önts egy minimálisat az első alá. A többi palacsinta sütésénél már az is elég, ha éppen csak megkened a sütőt. Így még tökéletesebb és kezelhetőbb lesz a tészta.

Fontos! Mielőtt nekilátsz kisütni a palacsintát, a kész tésztát legalább 30 percig pihentesd a hűtőben!

A Ripost rafinált vaníliás palacsintájának a receptjét itt találod, de ha kíváncsi vagy a legjobb Mindmegette receptekre, akkor itt keresgélj.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss