A kannabisz turisták után most a turistabuszoknak ment neki Amszterdam

Úgy tűnik az amszterdamiak kezdenek igencsak besokallni a turistáktól. Decemberben írtunk arról, hogy kampányt indítottak azon látogatók – elsősorban britek – ellen, akik csak a kannabisz és a piros lámpás negyed miatt jönnek. Most pedig a turistabuszok városközpontból történő kitiltásáról lehet olvasni.

Amszterdamban sétálva szinte minden hídról hasonlóan szép látkép tárul elénkForrás: Shutterstock.com

Az amszterdami önkormányzat döntése értelmében a 7,5 tonnánál nagyobb súlyú turistabuszok 2024. januárjától nem hajthatnak be a városközpontba – derül ki a turizmus.com cikkéből, amely az NL Times-ot szemlézte. Amszterdam alpolgármestere Melanie van der Horst szerint a 300-450 busz, amely naponta érkezik, túl sok a városközpontba, ahol egyébként is kevés a hely. A buszok problémákat okoznak a helyi lakosoknak, eltorlaszolják a szűk utcákat, veszélyeztetik a kerékpárosokat és a gyalogosokat, túl nagy súlyt jelentenek a hidakon és a rakparton, és rengeteg káros gázt bocsátanak ki, miközben járó motorral várják az utasokat.

Vannak akik csak a piros lámpás negyed miatt jönnekForrás: hurricanehank/Shutterstock

A buszok kitiltásával egy időben parkolóhelyek kialakításán is dolgoznak az állomások mellett, ahonnan könnyen megközelíthető a városközpont.

Lesznek kivételek is a tilalom alól. A sok kulturális szervezetnek otthont adó Weesperstraatra, Valkenburgerstraatra és Kattenburgerstraatra például behajthatnak a buszok. Ezenkívül az iskolás gyerekeket, időseket, fogyatékkal élőket, valamint a művészeket művészeti, kulturális vagy oktatási helyszínekre szállító buszok szintén kérhetnek majd mentességet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek