Kézműves vásárral és nosztalgia körhintával érkezik a tavasz Budapestre

A hideg, szürke hónapok után végre itt a tavasz, és vele a Budapesti Tavaszi Vásár, amely a tavalyi sikere után idén újra megnyitja kapuit. A belváros szívében, a Városháza parkban és a Deák Ferenc téren családi- és gyermekprogramok, kézműves vásár és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődő közönséget március 24. és április 16. között.

A tavaszi színekbe öltöző Városháza parkban és a Deák Ferenc téren rendezik meg idén a Budapesti Tavaszi Vásárt, ahol egyedi kézműves termékekből válogathatunk végigkóstolhatjuk a közelgő húsvéti ünnepek ihlette ételkínálatot, és persze sajtos-tejfölös lángost is majszolhatunk, ha szeretnénk.

A tavaszi díszbe öltözött parkForrás: Budapesti Tavaszi Vásár / Facebook.com

A vásári forgatag, a hazai kézműves termékekkel megrakott standok és a kedvezményes családi menüt is kínáló vendéglátó egységek egészen április 16-ig várnak ránk.

„Budapest 150 éves, ezt az ünnepi hangulatot igyekszünk megmutatni minden idei rendezvényünkön, így a Tavaszi Vásáron is, ahol hazai kézművesek kínálják tradicionális, kézzel készített, magas minőségű portékáikat, az ízművesek pedig igazi vásári gasztronómiát varázsolnak elénk. Bízom benne, hogy ezt az ünnepi hangulatot a látogatók is érzékelni fogják, amikor egy-egy fővárosi rendezvényre kilátogatnak a családdal vagy a barátokkal" – mondta el Faix Csaba, a szervező Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója.

Hangulatos esti fényekForrás: Budapesti Tavaszi Vásár / Facebook.com

Koncertek, workshopok, utcazene

A zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményének legszebb darabjai Budapestre költöznek a Vásár idejére, így, aki eddig még nem látta a különböző technikákkal készült, változatos népművészeti motívumokkal díszített apró dísztárgyakat, azok most megragadhatják a lehetőséget. Amint az alábbi fotón is látszik, érdemes időt szánni a tárlatra.

A Míves Tojás Múzeum gyűjteményének pár szépséges darabjaForrás: Budapesti Tavaszi Vásár / Facebook.com

A vitrineket szemlélve megismerkedhetünk sokféle díszítő módszerrel, legyen az viaszbevonatos, batikolt, maratott, berzselt, kézi karcolt vagy gravírozott. Emellett bemutatásra kerülnek az egyes néprajzi tájegységek, többek között a sárközi, balatonfelvidéki, vasi, palóc, gömöri, baranyai, buzsáki, erdélyi, bánsági felsőtorontáli, morvai és a szorbi hímesek – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Forrás: Budapesti Tavaszi Vásár / Facebook.com

A gyermekeket nosztalgia körhinta várja majd, hétvégenként pedig igazi húsvéti faluvá változik a vásár, ahol az ünnepkörhöz kapcsolódó családi programok, gyermekjátékok és kézműves foglalkozások kínálnak közös szórakozást és kikapcsolódást kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Várhatóan ismét rendeznek Nagy családi tojás vadászatot és Húsvéti kézműves sarkot is.

Koncertek és utcazenélés is leszForrás: Budapesti Tavaszi Vásár / Facebook.com

Ha az előző évhez képest nem változik a rend, akkor az utcazenészekkel 18 és 20 óra között találkozhatunk majd a Városháza parkban, de erről a Vásár Facebook-oldalán folyamatosan tájékoztatnak a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek