Téves cím: Booking.com-on foglaltak szállást, egy értetlen házaspár ajtaján kopogtattak

Csalásnak estek áldozatául azok a turisták, akik egy londoni ingatlanba foglaltak szállást a Booking.com-on. Csak a helyszínre érkezésük után derült ki, hogy a lakásban egy házaspár él, aki semmiféle szállást sem hirdetett – adta hírül a BBC. 

Körülbelül 20 váratlan vendég érkezett már Karin Arsenius plumsteadi lakásába azt állítva, hogy kifizettek náluk néhány éjszakát. A turisták általában egy kulcsszéfet keresnek, mindhiába. A csaló által a visszaigazoló e-mailben emlegetett kulcsszéf nem létezik. 

A csalók egy londoni házaspár házát használták a szálláskereső weboldalon. A kép illusztráció.Forrás: Shutterstock/Pack-Shot

A házaspár elmondta, hogy az elmúlt hónapban Algériából, Kanadából, Indiából és az Egyesült Államokból is érkeztek hozzájuk turisták. A csaló az utcát és az irányítószámot használta a foglalásokhoz az utazási weboldalon, a házuk pedig pont a gombostű alatt volt.

Egyik este nyolc órakor három argentin diáklány kopogtatott náluk a lefoglalt szállás reményében, és mivel nem találtak más megoldást, Karin végül megágyazott nekik a nappaliban, és befogadták őket egy éjszakára. Az egyik vendég, Sabrina Salomé Schneider a BBC-nek elmondta, hogy rémálom volt az az este, de nagyon hálásak a házaspárnak, amiért megpróbáltak segíteni nekik, és még mindig várják a visszatérítést a Booking.com-tól.

A szálláskereső portál elnézést kért az érintettektől, már eltávolították a szállást az oldalról, és felvették a kapcsolatot a beugratott ügyfelekkel, akik kártérítést fognak kapni. A cég közleményében hozzátette: "Számos robusztus biztonsági intézkedést alkalmazunk, de nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy egy adott ingatlannal kapcsolatban probléma merül fel, amelyet mindig azonnal kivizsgálunk." 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek