Pénzt kért a Ryanair egy házaspártól, akik süteménnyel akartak felszállni a gépre

A Ryanair légitársaság 78 fontot (kb 33 500 ft) kért egy házaspártól a mallorcai repülőtéren, amiért a fel akartak vinni kettő darab helyi péksüteményt a fedélzetre – adta hírül a Mirror. 

A légitársaság szerint a házaspár csomagja túllépte a kézipoggyászra vonatkozó súlyhatárt, és ezért 39 fontot számolnak fel minden egyes darab pékáruért. A két utas egy hagyományos mallorcai péksüteményt, az ensaïmadát szerette volna elfogyasztani a fedélzeten, de a felmerülő plusz költségek miatt a repülőterén kellett várakozniuk, amíg a Baleár-szigetek kormánya is bekapcsolódott az ügybe.

A Ryanair a mallorcai reptéren pénzt számol fel a helyi péksütemények felvitele miatt

A kép illusztráció
Forrás: Shutterstock/Mike Fuchslocher

Iago Negueruela, a Baleár-szigetek turisztikai minisztere párbeszédre hívta a Ryanair légitársaságot, mert szerinte meg kell védeni a helyi termékeket és el kell kerülni a diszkriminációt. A Baleár-szigeteki süteménygyártók szövetségének elnöke azt mondta, hogy a probléma Ryanair-specifikus, de szeretné, ha a szabály megváltozna, és az összes regionális csemegére vonatkozna.

„Az összes többi légitársaság megengedi, hogy az utasok két ensaïmadát vigyenek fel a fedélzetre, csak a Ryanairrel van probléma" – mondta.  

A mallorcai ensaimada süteményForrás: Shutterstock/Joan Llado

Jaume Alzamora mallorcai politikus is hangot adott a véleményének, és azt kéri, hogy a repülőtéren kívül vásárolt mallorcai termékeket korlátozás és többletköltség nélkül szállíthassák turisták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek