Íme Európa legjobb nudista strandjai

A sziklás partoktól kedzve a finom homokos strandokig ma már több száz olyan hely található a világon, ahol teljesen legális meztelenül fürdőzni és napozni. Mi most elhoztuk Európa legjobb nudista strandjait. 

Bár sokan meghökkentőnek tartják a meztelen fürdőzést, valójában ez a trend már az 1880-as évek idején kezdődött, amikor Walt Whitman amerikai költő magasztalta a tengerparti meztelen séták és a nudista úszás erényeit –  a New Jersey-i Timber Creek mentén. Akkor ezt írta: „A meztelenség üdítő extázisa a természetben".

A meztelen fürdőzés egyre népszerűbb Európában isForrás: Shutterstock/Stanslavs

Ugyanezt a hangulatot közvetítve a naturista mozgalom Európában és Észak-Amerikában a 20. század első felében megindult, a nudista strandok népszerűsége pedig a mai napig töretlen, ráadásul évről évre egyre csak növekszik. Aki ezen a nyáron felhőtlenül szeretné élvezni a meztelen strandolás örömeit, azoknak az alábbi nudista strandokat javasolja a CNN összeállítása

Nugal Beach, Horvátország

A meredek sziklák és a fenyőfák árnyékában húzódó félreeső strand a szárazföldön, Brač szigetével szemben, egy keskeny ösvényen keresztül érhető el. 

Nugal beach, HorvátországForrás: Shutterstock/Maciej Czekajewski

Mindenképpen érdemes hozni ide vastag törölközőt vagy akár egy strandszéket – mint sok horvát strandon, a felület itt is inkább kavicsos, mint homokos. Nugal Makarskából vagy Tučepiből hajóval vagy tengeri kajakkal is megközelíthető.

Red Beach, Kréta, Görögország

Ez a félreeső part Kréta déli oldalán a meztelen napozás és fürdőzés egyik legfelkapottabb helye Görögországban. Az okker színű homokjáról és szikláiról elnevezett Red Beach (vagy Kokkini Ammos) 20 perces túrával érhető el Matalából, vagy egy nagyon rövid hajóútra a falu vízpartjáról. 

A Red Beach bejárata KrétánForrás: Shutterstock/Matteozincreativestudio

Az 1960-as években az eurohippik által létrehozott strandon székek és napernyők is bérelhetők, és itt található a mojitóiról híres Yiannis nevű funky kis bár is. Érdemes tudni, hogy a titokzatos sziklafaragványok a strand végén modern alkotások, és határozottan nem az ősi minószi korból származó emléktárgyak. 

Cap d'Agde tengerpart, Franciaország

A „meztelen városnak" nevezett Cap d'Agde naturista falu a világ egyik legnagyobb tengerparti üdülőhelye, amely a főszezonban akár 40 000 vendéget is vonz.

Cap d'Agde, FranciaországForrás: Shutterstock/Danist

A látogatók itt szabadon meztelenkedhetnek, ahol csak akarnak –  a tengerparti éttermeket és üzleteket is beleértve, a hajókon illetve a hosszú nyilvános strandon heverészve. A vendégek éjszakára a helyi naturista szállodában vagy kempingben is megszállhatnak. 

Spiaggia di Guvano, Vernazza, Olaszország

A gyönyörű Cinque Terre-ben található meztelen strand úgy néz ki, mintha egy filmből vágták volna ki. A strand titokzatosságát növeli, hogy csak egy régi, elhagyott vasúti alagúton keresztül érhető el (érdemes zseblámpát vinni) a Corniglia faluból induló úton.

Guvano Beach,OlaszországForrás: Shutterstock/Northfoto

Guvano strandja inkább kavicsos, mint homokos, a víz kristálytiszta és gyönyörű, de mielőtt elindulnánk érdemes szem előtt tarani, hogy itt nincs semmilyen büfé vagy létesítmény, csak az érintetlen természet.

Platja des Cavallet, Ibiza, Spanyolország

A mélykék Földközi-tengeren, Ibiza legdélibb pontja közelében található ez a hivatalos nudista strand, amely 3 különböző részekre oszlik, köztük egy beach party, egy homoszexuális, és egy meztelen fürdőzős, napozós területre. 

Ibiza nudista paradicsomaForrás: Shutterstock/Krzysztof Wieprow

Azonban nem a meztelen napozók az egyedüli lények, akik gyakran látogatják ezt a területet. A strand egyik látványossága a rózsaszínű flamingók, akik szeretnek összegyűlni a sekély vízben és szivesen fotózkodnak a látogatókkal is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek