Óriási botrányt okozott egy szurkoló az angol labdarúgás egyik legfontosabb meccsén - videó

Nottingham Forest v Sheffield United - Sky Bet Championship Play-Off Semi Final 2nd Leg Football League Soccer Tuesday 17th May 2022 Nottingham Forest vs Sheffield United Sky Bet Championship Horizontal FOOTBALL
Forest supporters celebrate during the Sky Bet Championship Play-Off Semi-Final match between Nottingham Forest and Sheffield United at the City Ground, Nottingham on Tuesday 17th May 2022. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Huddersfield Town-Nottingham Forest találkozót rendeznek jövő vasárnap a Wembely Stadionban, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának döntőjében, melynek tétje a Premier League-be jutás. A Nottingham pályáján botrányos körülmények között ért véget a találkozó.

A playoff-elődöntő keddi visszavágóján a Nottingham Forest otthon 2-1-re alulmaradt ugyan a Sheffield Uniteddel szemben, amely így kiegyenlítette hátrányát, a tizenegyesrúgásokban viszont a házigazdák bizonyultak jobbnak. A mérkőzés hősek a hazaiak kapusa, Brice Samba volt, aki háromszor védett a párbajban.

A találkozó után több ezer hazai drukker özönlött a pályára ünnepelni, egyikük nagy lendülettel nekiszaladt a vendégek sérült csapatkapitányának, és feldöntötte a kispad előtt álló Billy Sharpot, aki a 2012/13-as szezonban a Forest játékosa volt. Az esetről több videofelvétel is készült, a rendőrség pedig őrizetbe vette a 31 éves férfit, akit testi sértéssel gyanúsítanak.

A fejelés következtében a meccsen szóhoz sem jutó Sharp fejét össze kellett varrni, a Nottingham pedig máris jelezte, élete végéig kitiltják a szurkolót a stadionból.

Az 1978-ban angol bajnok, a rákövetkező két esztendőben Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyerő Nottingham legutóbb az 1998/99-es idényben szerepelt az angol élvonalban.

Playoff-döntős ellenfele, a Huddersfield Town a Lutonnál bizonyult jobbnak az elődöntős párharcban, az idegenbeli 1-1-es döntetlent 1-0-s hazai győzelme követte. A Huddersfield 2017-ben jutott fel legutóbb a Premier League-be, ahol két szezont töltött.

A Fulham és a Bournemouth már korábban biztosította élvonalbeli szereplését.