Két Aranylabdás is gólt szerzett a női Bajnokok Ligája döntőjében

Ada Hegerberg Olympique Lyon
Lyon's Norwegian forward Ada Hegerberg (L) celebrates after scoring Lyon's second goal during the UEFA Women’s Champions League Final football match between Spain's Barcelona and France's Lyon at the Allianz Stadium in the Italian city of Turin on May 21, 2022. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Olympique Lyon visszahódította a női labdarúgó Bajnokok Ligája trófeáját, miután a szombati torinói döntőben 3-1-re verte a tavaly győztes Barcelonát.

A francia csapat ellentmondást nem tűrően futballozott, tulajdonképpen bő félóra alatt eldöntötte a találkozót. Amandine Henry már a hatodik percben szépségdíjas góllal juttatta előnyhöz együttesét, ugyanis labdaszerzést követően 25 méterről hajszálpontosan lőtte ki a bal felső sarkot.

Ada Hegerberg újabb BL-döntőben szerzett gólt Forrás: AFP/Marco Bertorello

Később a 2018-ban aranylabdás Ada Hegerberg növelte az előnyt, majd hatalmas védelmi hibát kihasználva Macario is betalált. A katalánok ugyan a szünet előtt szépítettek, de a folytatásban nem tudtak újabb gólt szerezni, így a tavalyi arany után idén meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.

Az Olympique Lyon tizedik BL-fináléjában nyolcadik diadalát aratta. A két csapat három éve Budapesten a Groupama Arénában is megküzdött a trófeáért, akkor 4-1-re nyertek a franciák.

A Lyon 2016 és 2020 között sorozatban ötször diadalmaskodott a legrangosabb kupasorozatban, azaz egy év kihagyást követően éppen a címvédőtől szerezte vissza a trófeát.

Női BL, döntő:
Olympique Lyon (francia)-FC Barcelona (spanyol) 3-1 (3-1)
gólszerzők: Henry (6.), Hegerberg (23.), Macario (33.), illetve Alexia (41.)