Vágólapra másolva!
Az angol bajnokságban szereplő Leeds United elutasította a Barcelona 55 millió eurós értékű ajánlatát az angol csapat brazil támadójáért, Raphinháért.

Korábbi spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona labdarúgó csapata mindenben megegyezett a Premier League-ben szereplő Leeds United brazil támadójával, a hétszeres válogatott Raphinhával. A footballtransfers.com forrásai alapján most mégis meghiúsulni látszik az üzlet, mivel a Leeds elutasította a katalán klub 55 millió eurós ajánlatát.

Raphinha ünnepli a gólját Forrás: AFP/Adrian Dennis

A brazil támadó szerződésében szerepel egy olyan kitétel, hogy a jelenlegi 75 millió eurós kivásárlási ára lecsökken 25 millió euróra, ha a Leeds United kiesik a szezon végén. Az angol csapat viszont bennmaradt a Premier League-ben, így ez a záradék nem aktíválodott. A Leeds vezetősége minden bizonnyal arra számít, hogy a katalánok még több pénzt ígérnek majd a focistáért.

A 25 éves támadó 2020 októberében a francia Stade Rennais csapatától igazolt a Leeds Unitedhoz 18,6 millió euróért. Az elmúlt másfél évben 59 meccsen 15 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott, ráadásul bekerült a brazil válogatottba is, amelyben hét meccsen már három gólnál jár.