5 tipp, mielőtt nekiállnál bodzaszörpöt készíteni:
- A bodzát sose forgalmas utak mellől szedd, és ne is a növény legaljáról, hiszen ki tudja milyen állat használta mellékhelyiségnek azt a szegény bokrot.
- Ne eső után szüretelj, mert a víz kimossa az illóolajakat a virágokból.
- A virágokat minél hamarabb használd fel, és ha megbízható helyről szüretelted őket, ne mosd meg, viszont nézd át, van-e rajtuk bogár, vagy valami egyéb oda nem illő dolog.
- Ha már nagyon szezon vége van, és elnyíltak a virágok, nem lesz igazán finom a szörpöd.
- A bodzaszörp akkor tökéletes, ha intenzív az íze, az íze pedig akkor intenzív, ha nem hígítod agyon vízzel, ezért annyi cukrot tegyél hozzá, hogy legfeljebb 2-3szoros vízmennyiség kelljen bele, nem több.
És akkor jöjjenek a jobbnál jobb bodzaszörp receptek!
HÁZILAG KÉSZÍTETT BODZASZÖRP >>>
CITROMOS-NARANCSOS BODZASZÖRP >>>