Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján tudatta, hogy Tokmac Nguen meghosszabbította a nyáron lejárt szerződését. A norvég VG Sporten értesülése szerint Tokmac hároméves szerződést írt alá a magyar bajnok és kupagyőztes Ferencvárossal.

Az egyszeres norvég válogatott támadónak a szezon végén lejárt a szerződése a Ferencvárossal, sokan pedig biztosra vették a távozását. A 28 éves támadóért a Konferencia-liga-döntőre készülő holland Feyenoord, a remek anyagi feltételeket kínáló japán Nagoya Grampus, valamint a két szerb sztárcsapat, a Partizan Beograd és a Crvena zvezda is élénken érdeklődött, valamint Szaúd-Arábiából, Törökországból és az Egyesült Államokból is voltak ajánlatai.

Tokmac Nguen lehet, hogy a Fradi játékosa marad Forrás: AFP/Andy Buchanan

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy Tokmac ügyét a hét közepéig le kell zárni, mert ha nem marad, a klubnak gondoskodnia kell a pótlásáról, az pedig nem megy egyik napról a másikra. A norvég VG Sporten viszont a nap folyamán megszellőztette, hogy a Fradi remek ajánlatot adott a norvég támadónak, aki három névvel meghosszabbította a nyáron lejárt szerződését.

Kedden este aztán hivatalosan is pont került a történet végére, miután a Fradi a hivatalos honlapján "Nincs több kérdés: marad a villámgyors gólgyáros" címmel bejelentette, hogy hosszabbított a norvég válogatott támadó.

Tokmac Nguen 2019 februárjában igazolt a Fradihoz. 147 meccsen 43 gólt lőtt és 26 gólpasszt adott. Négy bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal.