Edzősors: Soha nem mondtam ilyesmit – Szerhij Rebrov

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.28. 16:06
null
Magyarázkodnia kellett Rebrovnak az al-Ain évadbeli utolsó bajnokija után (Fotó: Árvai Károly)
Az egyesült arab emírségekbeli al-Ainnal duplázó – megnyerték a bajnokságot és a Ligakupát is – Szerhij Rebrov mentegetőzni kényszerült, mert „nem találta a közös hangot” az újságírókkal.

 

Magyarázkodnia kellett Szerhij Rebrov vezetőedzőnek az al-Ain évadbeli utolsó bajnokija után, mert egy korábbi interjújában azt mondta, hogy az emírségekbeli csapatok olyanok, mint a „tevék”.

„Több újságíró úgy vélekedik, hogy »Rebrov elment az Egyesült Arab Emírségekbe tevékkel dolgozni«. Szerintük Európában Formula–1-es autókkal foglalkoztam, most pedig tevékkel. Szeretném őket emlékeztetni, hogy itt kiegyenlített a verseny, mindegyik csapat olyan, mint egy teve” – mondta korábban.

Az ukrán tréner szerint az újságírók félreértették a mondandóját: azoknak a kritikusoknak válaszolt, akik úgy gondolják, hogy nívótlan környezetben dolgozik, és nem a rivális csapatok játékerejét jellemezte.

„Soha nem mondtam ilyesmit. Itt mindenki keményen dolgozik, és nem gyenge a játék, éppen ellenkezőleg. A játékosok teljesítményét azonban időnként befolyásolja az időjárás, például az al-Dafra elleni mérkőzésen a magas hőmérséklettel is meg kellett küzdenünk – idézte aFanday a Ferencváros korábbi vezetőedzőjét.

Rebrov jövője egyelőre kérdéses, hiszen a nyáron lejár a szerződése az Egyesült Arab Emírségekben, s márciusban azt mondta, hogy az évad végeztével visszatér az oroszok által megtámadott hazájába, hogy harcoljon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik