Női kézi MK: az FTC hetesekkel legyőzte a Siófokot, s ott van a döntőben

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.28. 17:24
A Ferencváros hétméterespárbajban legyőzte a Siófokot a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, s bejutott a vasárnapi fináléba.
Janurik Kinga (kék mezben) volt a hétméterespárbaj hőse (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Janurik Kinga (kék mezben) volt a hétméterespárbaj hőse (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!


KÉZILABDA
NŐI MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ (Debrecen, Főnix Aréna)
ELŐDÖNTŐ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–SIÓFOK KC 21–21 (11–12) – hétméteresekkel: 4–3
Debrecen, 2000
néző. V: Felhő, Öcsi.
FTC:
JANURIK – MALESTEIN 8, BÖLK 6, Edwige, Csiszár-Szekeres, Szucsánszki 1, Márton G. Csere: Suba (kapus), Kisfaludy, Hársfalvi 1, Kovács Anett, Simon P., Klujber 3, Szöllősi-Zácsik 1, Grbics 1. Edző: Elek Gábor
SIÓFOK:
Böhme 1, JANJUSEVICS 6, Jezic 3, Sirián, DEBRECZENI-KLIVINYI 5, Mavsar 2, Wald. Csere: VOJNOVIC, Herczeg L. (kapusok), Such 1, Juhász F. 3, Kadlicsek, Kiss N. Edző: Uros Bregar
Az eredmény alakulása.
7. perc: 4–1. 15. p.: 6–4. 26. p.: 11–9. 37. p.: 13–13. 46. p.: 17–16. 54. p.: 20–20.
Kiállítások:
12, ill. 4 perc.
Hétméteresek:
7/5, ill. 6/5
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: –
A Siófok jól lassította a játékot, amivel mi nem tudtunk mit kezdeni, nagyon pontatlanok voltunk támadásban. A döntőbe jutáson kívül másnak nem örülhetek, gyenge teljesítményt nyújtottunk, olykor könnyelműen játszottunk. Talán kissé félvállról vettük a Siófokot, nem tudtunk a saját ritmusunkban kézilabdázni, hiányzott a lendület és a koncentráció is.
Uros Bregar: –
Jobban kezdett a Ferencváros, de a folytatásban megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, a végén pedig volt esélyünk a győzelemre is. Nagyon közel jártunk ahhoz, hogy meglepetést szerezzünk, ám a hétmétereseknél már sok múlik a szerencsén is, ami ezúttal nem állt mellénk. Az idény végén járunk, a lányok az utolsó erőtartalékaikat mozgósították, hatalmasat küzdöttek.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést, öt perc után 3–0-ra vezetett. A Siófok a 28. percben érte utol fővárosi ellenfelét (11–11), majd 12–11-re megnyerte az első félidőt.

A második játékrész első tíz percében mindkét együttes kiválóan védekezett (14–14, 40. perc). A 48. percben először vezetett két góllal a Fradi a második félidőben (19–17). A Siófok azonban egyenlített (19–19) – időt kértek a zöld-fehérek. Ezt követően Maja Vojnovic védte Szöllősi-Zácsik Szandra átlövését – a Balaton-partiak szlovén kapusa az egész meccsen remek teljesítményt nyújtott.

Az utolsó öt percre 20–20-as állással fordultak a csapatok. Az FTC a hatodik lövéséből a hatodik találatát szerző Emily Bölk révén újra megszerezte a vezetést (21–20). Debreczeni-Klivinyi Kinga hétméterese után ismét egyenlő volt az állás (21–21, 59. perc).

A ferencvárosi időkérést követően Itana Grbics hagyta el a labdát, a túloldalon pedig belemenést ítéltek a játékvezetők. A győzelemért támadhatott az FTC, de Grbics megint hibázott. Időt kért a Siófok, hat másodperccel a lefújás előtt – ám elszórta a labdát a gárda. 21–21

Jöhetett a hétméterespárbaj.

A második párban a siófoki Simone Böhme hibázott, az ötödikben pedig Wald Kíra lövését védte Janurik Kinga. A Fradinál mindenki bedobta a hetesét. 4–3



A HÉTMÉTERESPÁRBAJ ITT TEKINTHETŐ MEG!

Ezzel az FTC jutott be a vasárnapi döntőbe, míg a Siófok a bronzéremért játszhat.

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Győri Audi ETO KC–Dunaújvárosi Kohász KA 39–18 (18–9)

VASÁRNAP
BRONZMÉRKŐZÉS

15.00: Siófok KC–Dunaújvárosi Kohász KA
DÖNTŐ
17.45: FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik