A kötelek tartották bent a ringben az óriási pofont kapó bokszolót - videó

Davis vs Romero fight in NYC Barclays Center - Brooklyn,Boxing,Davis vs Romero,Gervonta Davis Horizontal
NEW YORK, NY - MAY 28: Gervanto Davis knocked Rolando Romero out during the 6th round of their fight for the WBA World Lightweight Championship on Saturday night at the Barclays Center in Brooklyn of New York City, United States on May 28, 2022. Tayfun Coşkun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coşkun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai Gervonta Davis látványos kiütéssel védte meg a WBA könnyűsúlyú bajnoki címét honfitársa, Rolando Romero ellen a szombat éjszakai brooklyni profi ökölvívó gálán.

A Tank becenévre hallgató 27 éves marylandi bokszoló ellenfele, a szintén veretlen Romero a meccs előtt nagyon magabiztos volt, és saját kiütéses győzelmét jósolta. Ez azonban nem jött be neki, bár az inkább taktikus, mint látványos csata során jól tartotta magát a Las Vegas-i sportoló. A talán túl magabiztossá váló 26 éves Romero a 6. felvonásban aztán „rálépett az aknára", és a kötelekhez szorított, fordított alapállású Davis egy végzetes, fejre mért kontra balossal leütötte riválisát. Romero az eset után gyorsan talpra állt, a vezetőbíró azonban rövid mérlegelést követően leléptette a szédelgő bokszolót, és kihirdette Davis technikai KO győzelmét, számol be a meccsről a Profiboksz.hu magyar szaklap.

A roppant takarékos bunyót bemutató Davis úgy nyerte meg a meccset, hogy a hat menet során mindössze 25 ütést vitt be, és csupán 22-szer találta el őt Romero.