Nem engedték medencébe az előző nap a vízben elájult szinkronúszót

775813164 TOPSHOTS Horizontal UNDERWATER IMAGE UNDERWATER IMAGE SPORT, Anita Alvarez
USA's coach Andrea Fuentes (R) recovers USA's Anita Alvarez (L), from the bottom of the pool during an incident in the women's solo free artistic swimming finals, during the Budapest 2022 World Aquatics Championships at the Alfred Hajos Swimming Complex in Budapest on June 22, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A műúszó hölgy horrorisztikus ájulása után ma újra versenyzett volna, edzői azonban a legutolsó pillanatban jobbnak látták, ha inkább kihagyja a mai megmérettetést - írja a Blikk.

A budapesti vizes vb szerdai versenynapján majdnem tragédia történt a műúszók versenyén. Az amerikai Anita Alvarez a gyakorlata közben rosszul lett, és a vízben eszméletét vesztette.

Az elsüllyedő sportolónő életét edzője, Andrea Fuentes lélekjelenléte mentette meg, ugyanis a szakember ugrott utána, majd húzta partra egy férfi segítségével, ahol már a egészségügyiek látták el a sportolót.

A szörnyű képsorok azóta bejárták a világot, mindenkit megrázott az eset.

Később azonban kiderült, hogy ez már nem az első alkalom volt, hogy az amerikai hölgy túlhajtotta magát egy megmérettetésen. Alvarez tavaly Barcelonában is elájult a medencében, és ugyanúgy edzője mentette ki, mint most.

Anita Alvarezt az edzője mentette ki a vízből Forrás: AFP/Oli Scarff

Az ügyben a botrány sem maradt el, a szinkronúszó edzője ugyanis első felindulásában azt nyilatkozta: azért ugrott a medencébe, mert a vízimentők nem tettek semmit. Az amerikai csapat az ijedtségből felocsúdva azonban később már másképp látta a történteket.

A megdöbbentő eset után a Magyar Úszó Szövetség is kiadott egy közleményt, amelyben leírták, hogy mi a pontos protokoll ilyen helyzetekben.

Az utóbbi néhány napban több hír is megjelent az amerikai szinkronúszó állapotáról. A legutolsó információk szerint szerencsére már teljesen jól van a baleset után, és az volt a terv, hogy a mai napon a csapatversenyen vissza is tér a medencébe. Bár Alvarez versenyezni akart, és a csapata is jóváhagyta indulását, végül edzője, Andrea Fuentes szerint a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) azonban úgy látta jobbnak, ha inkább kihagyja a mai megmérettetést.

Anita Alvarez számára ezzel hivatalosan is véget ért a budapesti vizes világbajnokság.