Vas Kata Blanka az eddigi rózsaszín trikóssal együtt ért célba a női Girón

CYCLO-CROSS CYCLO CROSS VELDRIJDEN RACE Horizontal
CAPTION CORRECTION - Correcting name, location and date of cyclocross race: Overijse instead of Koppenbergcross, today Sunday 31 October 2021 instead of tomorrow, Monday 1 November 2021 - CORRECT VERSION FOLLOWS: Hungarian Kata Blanka Vas pictured in action during the women's elite race of the 'Cyclocross Overijse' cyclocross cycling event, stage 5/16 in the World Cup competition, Sunday 31 October 2021 in Overijse. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN (Photo by DAVID STOCKMAN / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Annemiek van Vleuten etapsikerével a negyedik szakasz után átvette a vezetést összetettben a női Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, Vas Kata Blanka az eddigi rózsaszín trikóssal együtt ért célba.

A vasárnapi szünnap után a Cesena környéki 120,9 kilométeres etap várt a mezőnyre, az előző sík szakaszokhoz képest jelentősen több szintkülönbséggel. Az előzetesen nagy esélyesek közé sorolt hármas: a kétszeres győztes holland Annemiek van Vleuten, a spanyol bajnok Mavi García és az olasz Marta Cavalli szétszakította a mezőnyt, és jelentős előnyre tett szert.

Az utolsó kilométerekre Cavalli leszakadt riválisairól, a cesenai lejtős befutóban a 39 esztendős Van Vleuten bizonyult gyorsabbnak a 38 éves Garcíánál.

A holland ezzel átvette a rózsaszín trikót az olasz Elisa Balsamótól, várhatóan a most első három helyet megszerző versenyző közül kerül ki az összetett győztese, mivel a negyedik helyen álló olasz Elisa Longo Borghini hátránya már öt perc.

Vas Kata Blanka Balsamo csoportjával 11 perc feletti hátránnyal ért célba.

Kedden a Carpi és Reggio Emilia közötti 126,1 kilométeres táv vár a mezőnyre a vasárnapig tartó viadalon.

Eredmények:
4. szakasz, Cesena és környéke, 120,9 km:
1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 3:13:13 óra
2. Mavi García (spanyol, UAE) 1 másodperc hátrány
3. Marta Cavalli (olasz, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) 43 mp h.
...36. Elisa Balsamo (olasz, Trek-Segafredo) 11:10 perc hátrány
37. Vas Kata Blanka (SD Worx) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Van Vleuten 8:46:33 óra
2. García 25 másodperc hátrány
3. Cavalli 57 mp h.
...27. Vas 11:41 perc hátrány