Vágólapra másolva!
Nem mindennapi események miatt zártak ki egy versenyzőt az Antwerp Open elnevezésű dartsversenyen Belgiumban. A dartsnews.com szakportál beszámolója szerint, egy meglehetősen bizarr, ugyanakkor vicces eset történt, ugyanis az egyik játékos dartsos a meccs pontjait író hivatalos személy cipőjébe dobta a nyilát.

A PDC-hez hasonlóan a WDF is rengeteg regionális tornát rendez évközben, így biztosítva a lehetőséget a játékosoknak a világbajnoki kvalifikációhoz szükséges ranglistapontok megszerzéséhez. A szervezet augusztus elején rendezte meg az Antwerp Opent Belgiumban, amelyen történt az ominózus eset - szúrta ki az Eurosport.

A korábban PDC Tour kártyával is rendelkező Darren Johnson számolt be róla a közösségi médiában, hogy Antwerpenben nem sokkal mérkőzés előtt jelezték neki, hogy az előzetes tervekkel ellentétben mégsem kell íróként közreműködnie egy mérkőzésen. (Az írók azok a személyek, akik a tábla jobb oldalánál állva folyamatosan jegyzik fel a játékosok dobásainak pontértékét.)

A világranglista tizenhatodik helyén álló angol dartsos - aki egyébként versenyzői minőségében is tábla elé állt Antwerpenben, és a nyolcaddöntőben búcsúzott -, visszakérdezett a szervezőktől, hogy mégis miért nem kell írnia a neki korábban kijelölt mérkőzést. Az igazi megdöbbenés ekkor következett, a szervezők ugyanis közölték, a mérkőzés elmarad, mivel az egyik érdekelt játékost időközben a zsűri kizárta az Antwerp Open küzdelmeiből.

A meg nem nevezett játékos azért jutott a kizárás sorsára, mert a beszámolók szerint mindhárom nyilát a mérkőzés pontjait író hivatalos személy cipőjébe dobta.

Ahogy a szakportál rövidke beszámolója az esettel kapcsolatban fogalmaz, ezek után Johnson "nyugodtan kihagyhatta hivatalos feladatait". A Twitteren keringő hírekre később érkezett némi reakció is, ami inkább kiegészítése a történetnek. Az információ forrása Brian Raman, aki az áprilisi világbajnokságon a férfi tábla első kiemeltje volt, és aki manapság már PDC keretek között versenyez. A belga dartos azt írta, ő ott volt az ominózus mérkőzésen:

Az érintett játékos kilétét teljes homály fedi, az azonban biztosan kiejelenthető, hogy a jövőben akkor is magánál tart majd minden nyilat, ha egy dobásból is kiszáll egy legből, különösen ha az a nyíl már a mérkőzés megnyerését jelentette a számára.

Az eset nagyon hasonlít az Ace Ventura film második részének egyik jelenetére, amikor a főhős az őt megbízó Vacsati törzs követeként próbál megfelelni a Vacsutu törzs próbáin, egy ponton az állati nyomozó combjába fúródik egy dárda, amelyet az ellenséges törzs harcosa dobott el. Amikor Ventura odaszól a segítőjének, hogy az dobjon neki oda egy dárdát, az is a főhős combjában landol. Azt gondolnánk, ez csak a filmben történhetett meg, azonban úgy néz ki, nagyon is valósághű a történet.