Sportrádió: Nem lefutott – Orosz Pál a Shamrock-meccsről

Vágólapra másolva!
2022.08.16. 21:13
null
Orosz Pál (balra) volt a Sportrádió vendége
„Senki se úgy menjen ki a pályára, hogy ez egy megnyert meccs” – mondta a Sportrádió Hazafutás című műsorában Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Shamrock Rovers elleni csütörtöki El-mérkőzés előtt. Szegő Tibor műsorvezetővel a klubvezető beszélt még a Qarabag elleni Bajnokok Ligája-kiesésről, a játékoskeretről, illetve a Ferencváros nemzetközi helyéről. Az NB I és a szurkolók is szóba kerültek. Szót ejtett arról is, hogy zöld-fehérként miért drukkol a Mol Fehérvár FC-nek.

Orosz Pál elárulta, a Ferencvárosnak nagyon fontos, hogy az európai kupaporondon a csoportkörig jusson, de nagyon szurkol a Fehérvárnak is, hogy sikerrel járjon a Köln ellen.

„Az most már biztos, hogy sorozatban a negyedik évben is csoportkörösök leszünk, csak az a kérdés, hogy az Európa-ligában vagy a Konferencialigában szerepelünk-e. Nagyon jó lenne, ha más klubnak is sikerülne bekerülnie valamelyik csoportkörbe, ezért drukkolok a fehérváriaknak is, bár nehéz dolguk lesz, mert a Köln nagyon nagy falat. Ugyanakkor a magyar labdarúgás számára fontos lenne, ha sikerrel járnának” – fogalmazott a zöld-fehérek vezérigazgatója, aki elárulta azt is, annak ellenére, hogy a céljuk minden évben a BL-csoportkör elérése, a jelenlegi szereplést sem élik meg kudarcként.

„Tudjuk, hogy melyik polcon vagyunk. Hajlandóság van a közönség egy bizonyos rétegében, hogy kudarcnak éljen meg egy BL-selejtezős kiesést, holott például most a Real Madrid ellen az európai Szuperkupáért küzdő Eintracht Frankfurt idén első alkalommal szerepel majd a BL csoportkörében. Tehát nem predesztinálja a Ferencvárost semmi sem arra, hogy kötelező legyen a BL-csoportkörben szerepelni három éven belül, mondjuk, kétszer. A Qarabag ellen sajnos nem sikerült továbbjutni, de ha már így történt, akkor arra kell koncentrálnunk, hogy sikerrel vegyük az írek elleni akadályt” – mondta Orosz, s részletesen is beszélt a Shamrock elleni csütörtöki mérkőzésről.

„A lehető legkomolyabban vesszük az írek elleni találkozót. Hajnal Tamással (az FTC sportigazgatója – a szerk.) beszéltük, hogy nagyon komolyan tudatosítani kell a csapatban, hogy senki se úgy menjen ki a pályára, hogy ez egy megnyert meccs, mert nem az. Nagyon nehéz mérkőzés lesz. A Shamrock az előző négy nemzetközi kupameccséből hármat megnyert, az egyiket a Ludogorec ellen – igaz, utána Razgradban kikapott, de otthon 2–1-re nyert, és a következő párharcból kettős győzelemmel jutott tovább. A Shamrock rakkolós, igazi brit csapat, nagyon kellemetlen tud lenni a beívelésekkel, a keménységével. Remélhetőleg kvalitásbeli különbség van a játékosok között, de ez csak akkor jöhet ki, ha száz százalékot tesznek a pályára a srácok” – jelentette ki a klubvezető, elárulva azt is, hogy Kristoffer Zachariassen és Samy Mmaee is sérülés miatt került ki a Ferencváros El-keretéből.

A teljes beszélgetés ide kattintva meghallgatható.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik